Mercurius Pro Cycling Team zoekt het ‘hoger op’ in Hoog Vaals

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Mercurius Pro Cycling Team zoekt het ‘hoger op’ in Hoog Vaals

Mercurius-Trainingskamp

Afgelopen weekend (9 & 10 februari) reisde een gedeelte wedstrijdrijders van Mercurius af naar het zuiden van het land. Tijdens dit weekend werden de plannen voor het aankomende wegseizoen besproken en werden de benen voor het eerst (in 2020) getest. Zo werden al enkele wedstrijdrijders met de neus op de feiten gedrukt, terwijl anderen de vorm al aardig te pakken hadden.

Vrijdagavond verzamelde het grootste gedeelte van de groep bij Galgenveld. Nadat alle fietsen en bagage ingeladen was vertrok de groep richting Zuid-Limburg, Vaals om precies te zijn. Luc Vraets (penningmeester) en Robbin Zwaan (sportcommissaris) hadden met creatief speurwerk twee prachtige bungalows weten te bemachtigen op een vakantiepark te Vaals. Het park zelf is bekend onder de naam Hoog Vaals. Hier konden de wedstrijdrijders helemaal tot rust komen na de geplande trainingsritten. Het park was voorzien van allerlei faciliteiten, denk hierbij aan; een zwembad mét glijbaan, een ‘klimparadijs’ en een bowlingbaan!

Na een reis van zo’n anderhalf tot twee uur en de bungalows verdeeld waren werd er begonnen met de voorbespreking van het trainingskamp en het aankomende wegseizoen! Natuurlijk werd deze bespreking voorafgegaan met het ‘opentrekken’ van een Premium Lager Pilsener of Flesje kurk. Een enkeling wist zich in te houden en hield het bij een Colaatje, verstandig! Het werd duidelijk dat verschillende wedstrijdrijders komende wegseizoen zullen rijden met licentie en anderen twijfelden nog. Voorlopig is de planning om te beginnen met het rijden van verschillende wedstrijden in de Midden Nederland Competitie, waarna verder besloten zal worden over het nemen van een licentie. De ‘vooruitblik’ op het wegseizoen was gedaan en het vervolg werd ingezet met nog meer blikken. Onze voorzitter (Hidde Merton) had daarbij de meeste inzichten en werd vrijdagavond ál uitgeroepen tot ‘vooruitblikker’ van 2020! (Zie afbeelding hieronder)

De eerste ochtend in Vaals werd begonnen met een gezamenlijk ontbijt. De tweede groep werd vervolgens ook verwelkomd in de bungalow en sloot aan voor een kop koffie of voor het scoren van een boterham. Vervolgens was iedereen klaar om te gaan! Sportcommissaris, Robbin Zwaan, had gezorgd voor de routes. Op zaterdag werd er gestart met een route van zo’n 125 kilometer, waarin bijna 2.200 hoogtemeters meegepakt werden. Een flinke kluif voor iedereen, aangezien bijna niemand nog duurtrainingen achter de rug had en laat staan met dit aantal hoogtemeters! Vol goede moed stapte iedereen op het zadel en werd er voldoende koers gemaakt en werden de benen getest. Nadat de Cauberg in Valkenburg beklommen was, werd er in het centrum van Valkenburg gestopt voor een welverdiende koffie- of lunchpauze. Nadat weer voorzien was van de nodige energie, werd de rit voortgezet richting Schin op Geul, hier wachtte de beklimming van de Keutenberg. Ideaal om de verzuring in de benen en een verhoogde ademhaling weer op gang te brengen! Hierna volgde nog veel meer bekende Limburgse kuitenbijters, het werd een ware uitputtingsslag. Maar, desondanks wist bijna iedereen de eerste dag volledig te volbrengen! Het mag gezegd worden: ‘Wat een klasse!’

De dag werd verder vol gemaakt met uitrusten en het aanvullen van energie door middel van eten! Een trainingsweekend zonder pasta als avondeten kon natuurlijk niet, dit stond dan ook voor die zaterdagavond op het menu. Binnen een halfuurtje waren alle borden volledig leeg geschraapt en was het tijd om gebruik te maken van de faciliteiten van de volledige accommodatie. Er werd besloten om, naast het trainen voor het aankomende wegseizoen, ook alvast te trainen voor welbekende ‘Mercurius Bowling Avond’. Ideaal twee trainingskampen in één! Het werd al duidelijk dat de rit van die dag zijn sporen had nagelaten, want het aantal ‘strikes’ waren te tellen op één hand… De avond werd afgesloten met voldoende vloeibare (non-)alcoholische dranken, waarbij anderen ‘bankhangen’ tot sport verheven en een selecte groep zich waagde aan een spelletje 30 Seconds.

Op zondagochtend moesten er meteen keuzes gemaakt worden, want ‘storm’ Ciara was onderweg naar Zuid-Limburg. Hierbij waren er verschillende personen die de harde windstoten liever vanuit het huisje aanschouwde, terwijl anderen de poging waagde om op de fiets te klimmen. Voor vandaag stond er een kortere, maar niet minder pittige rit op het programma. Een kleinere groep strijders vertrok, die ochtend, voor avontuurlijke rit van ongeveer 60 kilometer met ongeveer 1200 hoogtemeters en een hele hoop wind! De pijn in de benen van de dag ervoor was de eerste kilometers bij de meesten voelbaar, maar naarmate de rit vorderde vloeide dit langzaam weg. Ondanks de harde wind werd er hard gekoerst en waren er weer genoeg mogelijkheden voor ‘bordjes sprints’! Het eerste gedeelte van de rit was veelal tegen de wind koersen. Na een korte ‘crêpe’-stop in Hombourg werd het tijd voor de terugweg richting Vaals. Het voordeel hiervan was dat de groep nu wind in de rug had, beklimmingen gingen een stuk soepeler en het tempo schoot de lucht in. Op die manier werd de groep richting de bungalow te Vaals geblazen!

Bij aankomst was het tijd voor de welverdiende rust, hiervoor werden opnieuw de aanwezige faciliteiten van de accommodatie aangesproken. Er werd een bezoek gebracht aan het zwembad van het vakantiepark. Nadat Robbin Zwaan & Remi van Oosterhout menig aanwezige peuter deed verbazen van de spetters van hun ‘bommetje’ werd het tijd om de glijbaan te testen. Een heuse Mercurius-trein werd gelanceerd en zonder een bocht te missen wist iedereen de eindstreep te behalen, een perfect uitgevoerde ‘sprinttrein’! Vervolgens werd de jacuzzi geclaimd om even tot rust te komen.

Na het zwemavontuur werden langzaam de tassen gepakt en werden de bungalows schoongemaakt. Door de afkondiging van code-oranje werd er besloten om pas op maandag te vertrekken met de Mercurius auto inclusief fietskar. De rest van de groep vertrok wel al zondag aan het einde van de middag richting Nijmegen. Zodat iedereen tijdig weer thuis in bed zou belanden! Nadat Ciara die nacht over Vaals raasde, vertrokken de drie overgebleven mannen maandagochtend richting Nijmegen. Ondanks de alsnog sterkte wind verliep de terugreis voor de heren zonder echte problemen!

Zo kon er teruggekeken worden op een zwaar, maar succesvol trainingskamp in het Zuiden van het land! Iedereen was zeer enthousiast en er wordt nu al gesproken over het plannen van nieuwe trainingsplannen op eigen initiatief. Lijkt het jou ook tof om wedstrijden te gaan rijden of lange trainingsritjes te maken, neem dan contact op met Sportcommissaris Robbin Zwaan en/of houd de ‘afspraakjesapp’ in de gaten!

Hieronder enkele mooie beelden van afgelopen weekend!

Geef een reactie