Oud Besturen

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Ieder jaar zet een enthousiast bestuur zich in voor Mercurius om alles in goede banen te leiden. Zij gaan in principe over alles wat er binnen de vereniging gebeurt en krijgen hulp van commissies. Op deze pagina kun je zien welke oud-besturen Mercurius heeft gehad en kun je per bestuursjaar lezen over hun geweldige tijd. Want het is tenslotte een geweldige ervaring om bestuur te zijn!

Bestuursjaar 2022/2023


Bestuursjaar 2021/2022


Bestuursjaar 2020/2021


Bestuursjaar 2019/2020

28ste Bestuur – Hidde Merton

In september 2019 begon er voor Hidde, Karlijn, Luc, Jolien en Robbin een groot bestuursavontuur en kreten als ‘grote spelers’, ‘strijders’ en ‘de drie koningen’ werden (tot ergernis van enkelen)  snel opgenomen in het Mercuriusjargon. Dit bestuur heeft dankzij een fanatieke wedstrijdcommissaris het Mercurius Cyclingteam een flinke boost gegeven waardoor pelotons over het hele land blauwzwart kleurden. Begin 2020 werd er zelfs een heus trainingsweekend georganiseerd om de renners klaar te stomen voor het nieuwe seizoen en om de bowling- en schoonspringtechnieken aan te scherpen. De activiteitencommissie onderging in 2019 ook een ware transformatie en dankzij een strak promotieschema bezochten maandelijks minstens 25 Mercurianen een activiteit, met als record een bezoekersaantal van 68 fietsfanaten. Sommige bestuursleden blonken uit in het nuttigen van grote hoeveelheden alcoholische versnaperingen en zo werd ook de borrelcultuur van Mercurius naar een hoger niveau getild. Op de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering lanceerde het bestuur een gloednieuwe Mercuriuswebsite die met behulp van een paar technische Mercurianen geschapen werd en ook het ledenbestand (wat in de loop der jaren uiteen gebrokkeld was) werd in één klap opgeschoond. Op dezelfde ALV werd helaas bekend dat Jolien naar Oostenrijk zou verhuizen en daarom ging er vanaf januari een vierkoppig bestuur verder. Rond dezelfde tijd verspreidde zich ergens aan de andere kant van de wereld een mysterieuze vleermuizenziekte. Dit virus zorgde ervoor dat we in maart, na een epische fietstocht in Zuid-Limburg, per direct de trainingen moesten staken. Daarmee vormden Hidde, Karlijn, Luc en Robbin het eerste (en helaas niet het laatste) coronabestuur. Met pijn in ons hart moesten we daarom het iconische TTC-weekend in 2020 annuleren. De maandelijkse activiteiten hebben gelukkig allemaal doorgang kunnen vinden dankzij de wondere wereld van Zoom en Kahoot. Menig Mercuriaan fietste daarnaast wekelijks een segment om hoog te eindigen in Quarantaineklassement en deed mee aan vele andere merkwaardige challenges. Wat was het een opluchting toen we in juni weer een échte activiteit konden organiseren. Zo’n vijfentwintig man zat die bewuste, stikhete dag tot in de vroege ochtenduurtjes op Karlijns balkon en de frituursnacks van die avond worden nog steeds gevonden rondom Galgenveld. Na lang wikken en wegen is besloten om de zomerreis toch doorgang te geven, maar dan op een iets nabijere locatie dan gepland: de Eifel! Na een zonnige fietsweek waarin het bestuur eindeloze bar- en DJ-diensten vervulde kwam er een einde aan een prachtig jaar voor Mercurius.
Waar sommigen (je weet wie je bent) vreesden voor een jaar waarin het bestuur zou vervallen in nonchalance, is 2019/2020 een jaar geworden waarin Mercurius er een heel peloton aan actieve leden bij heeft gekregen en waarin zowel fietsen als feesten naar de voorgrond zijn getreden.

Links naar Rechts: Jolien Scholten (PR & Sponsoring), Luc Vraets (Penningmeester), Hidde Merton (Voorzitter), Karlijn van Weele (Secretaris) & Robbin Zwaan (Sportcommissaris)


Bestuursjaar 2017/2018 (24e & 25e bestuur)

24ste Bestuur – Harold Ottens

Toen ik gevraagd werd om voorzitter te worden van het 24e bestuur, was dat natuurlijk een behoorlijke eer. Om me goed te richten op de afstudeerstage, heb ik ervoor gekozen om “slechts” een half bestuursjaar voorzitter te zijn. Het was, zoals een beklimming van de Paterberg, kort maar krachtig. Gelukkig had ik wel klasbakken van ploegmaats bij me, waarmee het fijn vertoeven was:

Hidde Merton
Wopke Hoekstra zou jaloers worden op Hidde zijn kunsten als penningmeester. Ik kan me nog goed herinneren dat ik op de vingers werd getikt en werd ondervraagd waarom er alwéér boodschappen werden gehaald op het TTC-weekend. Dat anders de leden geen ontbijt hadden en dat het bier bijna op dreigde te raken, was gelukkig afdoende voor goedkeuring.

Nina Zennipman
Van een Belgisch wielertenue wordt weleens gezegd dat ze volledig vol worden gepropt met sponsoren. Nina snapt dit concept volledig en zette haar commerciële skills in om ook het Mercurius tenue naar Belgisch model in te richten. Dat deed ze ook nog eens zonder de exposure voor onze trouwe sponsoren uit het oog te verliezen! Mede dankzij Nina vinden we de sponsoren op het shirt, die we tot vandaag de dag op ons mooie tenue zien.

Siobhan Schleijpen
Siobhan was onze trouwe secretaris, onze rots in de branding en onze stabiele factor. Tijdens vergaderingen kalmeerde Siobhan de gemoederen. Eigenlijk was Siobhan al een beetje onze reservevoorzitter, want toen ik na een halfjaartje afhaakte, pakte zij het stokje van me over.

Boris Rauwerdink
Boris had een mooie uitdaging. Zijn taak was om de oude indeling van sportcommissaris wielrennen en sportcommissaris mountainbiken voor het eerst te combineren. Hierdoor werd Boris zowat in tweeën gesplitst: want opeens moesten zowel wielrennen als mountainbiken gecombineerd worden. Geen wonder dat veldrijden, wat toch een beetje een tussenweg  voor beide disciplines is, in dit bestuursjaar onwijs populair. 

Kortom, een geweldige tijd, waar ik graag aan terugdenk!


25ste Bestuur – Siobhan Schleijpen

Gedurende het collegejaar 2017/2018 mocht ik plaatsnemen in het 24e bestuur van NSWV Mercurius. Het was een jaar waarin veel veranderingen plaatsvonden. Niet alleen vond er een aantal keer een stoelendans plaats binnen het bestuur maar er werden ook nieuwe bestuursfuncties geïntroduceerd. In het bijzonder heeft Nina zich hard ingezet voor een juiste invulling van haar kersverse functie als commissaris PR + Sponsoring. Het succes van deze functie in de jaren die daarop volgde, is mede hieraan te danken. Ook het combineren van de posities van MTB- en wegcommissaris tot één sportcommissaris functie, zorgde voor het samenbrengen van de MTB-tak en de weg-tak van Mercurius. In de loop van de winter is hier een toegewijde groep veldrijders aan toegevoegd.
Door efficiënt werken en een boel gezelligheid konden Harold, Hidde, Nina en ik onze pijlers in het eerste halfjaar richten op het vinden van nieuwe sponsoren en nieuwe leden. Dit pakte vrij aardig uit met o.a. Klok Groep en de Omloop der Zevenheuvelen als extra partners en een buit enthousiaste fietsers erbij. Een echt ‘hoofdsponsor’ ter vervanging van de Rabobank werd niet gevonden, desalniettemin waren wij erg blij met de nieuwe samenwerkingen.
In het tweede halfjaar zwaaide Harold af als Drentse voorzitter. Ikzelf als mede-Drent schoof door naar het stoeltje van de voorzitter. Het was ons geluk dat we twee fanatieke leden vonden ter aanvulling van het 25e bestuur. Onze geliefde Achterhoeker Bram werd secretaris en ons natuurtalent Guus nam de mantel van sportcommissaris op zich.
Het jaar 2018 stond in het teken van het derde lustrum van de club. Dankzij de Lustrumcommissie zou dit groots aangepakt worden. Uiteraard liepen ook de dagelijkse dingen door voor ons vijftal. Met veel plezier hebben wij dan ook trainingen, borrels, activiteiten, wedstrijden, weekenden en een nieuwe aanhanger verzorgd. Met als kers op de taart het Lustrumfeest op 2 juni was het jaar compleet!

Links naar rechts: Hidde Merton (Penningmeester), Harold Ottens (Voorzitter), Nina Zennipman (PR & Sponsoring), Boris Rauwerdink (Sportcommissaris) & Siobhan Schleijpen (Secretaris)

Links naar rechts: Nina Zennipman (PR & Sponsoring), Bram Krajenbrink (Secretaris), Siobhan Schleijpen (Voorzitter), Hidde Merton (Penningmeester) & Guus Schutte (Sportcommissaris)


Bestuursjaar 2015/2016 (21ste & 22ste bestuur)

Noortje van Elteren

Poaaah wat waren wij ambitieus en fanatiek in ons bestuursjaar! Dat kon ook niet anders met de samenstelling van ons bestuur. Ik weet nog goed dat ik tijdens het TTC-weekend met Joost en Roger in een diepgaande politieke discussie verzeild was geraakt, uiteraard over de toekomst van onze club. Het werd al snel duidelijk dat wij ambities hadden om samen met de zittende penningmeester Cédric en de getalenteerde mountainbiker Robin het aankomende bestuur te vormen. We wilden alles: het NSK wielrennen én NSK mountainbiken organiseren, een groots feest ter ere van de Giro d’Italia in Nijmegen, een rijdende aanhanger, een GoPro, een lease-systeem voor de Mercurius auto en heel veel nieuwe leden voor onze club! Penningmeester Cédric Cortenraad wist op professionele wijze te voorkomen dat onze club niet failliet ging, en droeg een stevig steentje bij aan de sfeer binnen ons bestuur en het verzamelen van ‘bestuurspunten’ in de kroeg. Na een half jaar nam Hans Dilling het van hem over, die de kas volledig onder controle had ondanks een fanatiek topsport bestaan. Robin Roelofs zette als Sportcommissaris Mountainbike het mountainbiken weer volledig op de kaart en leidde en trainde een hechte groep MTB’ers. Officieel was Roger Termont onze secretaris, maar deze scheiding van taken hielden we niet strikt aan. Zijn roeping bleek helemaal te liggen in het maken en onderhouden van contact met alle leden en sponsoren. Het schrijven van nieuwsbrieven en notulen werd meteen opgevangen door alleskunner Joost van Wijngaarden (Sportcommissaris Wielrennen), de onstopbare motor van ons bestuur die alles regelde en voor elkaar kreeg. Ik mocht als voorzitter deze verzameling mooie mannen in het gareel houden en het overzicht bewaren over alles wat we wilden doen. We wilden alles en naar mijn mening is dat ook gelukt. Voor mij persoonlijk waren de hoogtepunten de vrijwilligers-BBQ’s na afloop van de evenementen en het legendarische TTC-VOM-weekend met 67 man!

21ste en 22ste bestuur