Het Bestuur

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Om alles in goede banen te leiden wordt er ieder collegejaar een nieuw bestuur gekozen. Hieronder stelt het 30ste bestuur zichzelf voor!


Voorzitter

Anne van Rijswijk

Ruim twee jaar geleden begon Anne met mountainbiken en kwam daarna al snel bij Mercurius terecht. Ze heeft afgelopen jaar de bachelor Geneeskunde afgerond. Op de master mag ze nog even wachten, die begint namelijk pas halverwege volgend jaar. Ze kijkt er erg naar uit om nog even extra te genieten van het leven voor de drukke coschappen beginnen, en daarnaast wat van de door corona gemiste studententijd in te halen. Met haar rol als voorzitter en haar talent om haar leven propvol te plannen met van allerlei leuke dingen, zal ze zich zeker niet gaan vervelen komend jaar. Na het vele aandringen van wielrenners om het wielrennen ook eens te proberen, wat volgens hen toch echt leuker zou zijn dan mountainbiken, heeft ze zich ervan laten overtuigen om dit ook een kans te geven. Dat beviel goed, en nu is ze naast het fietsen op dikke nu soms ook op de dunne banden te vinden. Wielrennen bevalt ook goed, maar het mountainbiken zal ze ze zeker niet laten, want dat vind ze (niet zo) stiekem, toch leuker. Naast het fietsen vindt ze het af en toe ook leuk om uitgebreid haar best te doen in de keuken. Mocht je dus zin hebben om even gezellig te kletsen met een drankje of een lekkere maaltijd, ben je bij Anne aan het goede adres.


Secretaris

Jort Evers

Jort is nu iets meer dan anderhalf jaar lid en behoort daarmee dus nog tot de lading verse-Mercurius-vis. Veel aanwezig op de fiets, iets minder zonder fiets, maar wat niet is kan natuurlijk altijd nog komen. Inmiddels ook ingenesteld bij de Ghisallo, waar hij met zijn geweldige commissiegenootjes wederom een prachtige editie van de zomerreis heeft georganiseerd. Opgegroeid in het pittoreske Harderwijk, ooit begonnen in het pre-Strava tijdperk met: “kom maar bij je vader in het wiel”, maar inmiddels groot en sterk borend op kop in de E-groep van de gele rijders. Daarnaast student geneeskunde, fervent hobbyhok, discoliefhebber en altijd in voor gezelligheid.


Penningmeester

Niels Witbreuk

Niels is met zijn 21 lentes jong een van de groentjes van Mercurius. Hij is twee jaar geleden als onschuldige MTBer vanuit het verre ooooosten bij de vereniging beland, inmiddels is de racefiets aangeschaft en sleept ook deze man zich in de zomers de bergtoppen over. Momenteel zit hij in zijn 3e jaar van zijn studie Artificial Intelligence. Af en toe is hij verdwaald en loopt hij nog op een voetbalveld, maar meestal kun je hem terug vinden in de kroeg. Nee, voor trainings advies hoef je bij hem niet te komen, hoewel hij het allemaal zeer interessant vind strand hij vaak bij zijn theoretische onderzoeken. Niels kiest voor een onderzoek waarbij hij een zo Bourgondisch mogelijk leven kan leiden maar dit kan uitbalanceren met een flinke portie actief herstel op zijn dranghek. Hierdoor is hij uitgekomen op de gouden combinatie van Mercurius en dispuut, want ja hij is af en toe ook in de stad te bewonderen met een jas en een das. Dus ben jij in voor een Social Ride of wil jij ook het liefst zo vaak en snel mogelijk op het terras zitten, dan moet je bij deze 1.95m lange recreant zijn. Alhoewel hij het ook zeer waardeert wanneer een Mercuriaan hem toch eens wat bij brengt over zijn materiaal, training en voeding. Wellicht dat er dan van deze ruwe diamand ooit nog iets terecht komt. Hierom, wanneer jij  hem de volgende keer met een grijns op zijn smoel ziet fietsen, schreeuw dan even: “Dat biertje moet je wel eerst verdienen Niels!”


Sportcommissaris

Maarten Pereboom

De in de Molenstraat wonende Maarten is 23 jaar en is de eerste helft van zijn bestuursjaar bezig met zijn afstudeeronderzoek binnen het hoofdkantoor van Mantel voor zijn studie facility management. Al zijn enthousiasme voor het fietsen en de vereniging benut hij maximaal als lid van de Activiteitencommissie (AC) en als bestuurslid. Maar waarom heeft Maarten dan voor de functie Sportcommissaris gekozen? De twijfel voor het deelnemen aan zijn eerste wedstrijden eind 2020 vanwege zijn eigen fysieke en conditionele status en de award voor de -destijds- lelijkste fiets van Mercurius, sloegen na deelname gelijk om in enthousiasme. Dit enthousiasme voor wedstrijden wil hij graag overbrengen op nieuwe leden die ook twijfelen, het laat zien dat je het wedstrijdrijden bij twijfel altijd moet proberen! De lelijkste fiets zal het dit jaar niet worden met zijn Trek Emonda SL6 (2021) inclusief, hoe kan het ook anders, de Mantel R50D wielset. Daarnaast gaat hij, ook wel The Red MvdP, in het najaar van 2021 ook beginnen met het rijden van cyclocross wedstrijden op zijn blauw-witte Canyon. Genoeg over de fietsen, want daarnaast moet er ook voldoende gehydrateerd worden op het terras of in de kroeg. Voor een praatje bij de trainingen, wedstrijden, borrels en AC activiteiten kan je altijd bij onze DJ Marty Peartree (te vinden op Spotify) terecht!


Commissaris Sponsoring & PR

Joost van Jaarsveld

Joost is al vele jaren op de fiets te vinden. Ooit is hij begonnen op de MTB, maar sinds een paar jaar is hij ook op de racefiets gestapt. Joost is de fanatiekste wielrenner van ons bestuur dit jaar. Hij rijdt regelmatig wedstrijden, van criteriums tot klassiekers. Naast zijn wedstrijden en het vele trainen is hij ook vaak te vinden bij de borrels en natuurlijk op het terras na de trainingen. 

Joost is opgegroeid in Eefde in het mooie Gelderland. Sinds een paar jaar woont hij in Nijmegen voor zijn studie Geneeskunde. Komend jaar gaat hij aan de slag om zijn bachelor af te ronden.

Als je een keer naar de training komt kun je hem vast vinden. Je kan hem herkennen aan zijn groen helm.


De commissies

Het bestuur wordt ondersteund door verschillende commissies. Iedere commissie heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en organiseren ieder jaar verschillende activiteiten en/of evenementen. Hieronder een overzicht van de actieve commissies binnen N.S.W.V. Mercurius.


Activiteitencommissie (AC)

Verzorgt gedurende het collegejaar minstens eenmaal per maand een activiteit voor de leden, die los staat van de fietsactiviteiten.

Toertochtcommissie (TTC)

Organiseert in september de Via Romana; een toertocht over oude Romeinse wegen. Tevens is de TTC verantwoordelijk voor de TTC by Night en een jaarlijks Hemelvaartsweekend in de Eifel.

Reiscommissie (Ghisallo)

De reiscommissie verzorgt jaarlijks twee reizen! In het begin van het studiejaar organiseert de reiscommissie een weekendje in de Belgische Ardennen. Daarnaast is de commissie verantwoordelijk voor het organiseren van de Zomerreis!

De Redactie

De redactie publiceert vijf maal per collegejaar een editie van het clubblad de Versnelling. Daarin is alles te lezen over activiteiten, wedstrijduitslagen en nog veel meer.

Technische Commissie ‘De Beunhaas’

De technische commissie onderhoudt de leenfietsen van Mercurius, en fungeert als stand-in fietsenmaker. Als je problemen hebt met je racefiets of MTB bel je een van de leden van de TC en word je geholpen.

De Veurzetters

Zaalvoetbalcommissie binnen de wielervereniging. De commissie organiseert de deelname aan de interne zaalvoetbalcompetitie van het RSC. De heren en dames zijn reeds drie maal wereldkampioen geworden!