Het Bestuur

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Om alles in goede banen te leiden wordt er ieder collegejaar een nieuw bestuur gekozen. Hieronder stelt het 29ste bestuur zichzelf voor!


Voorzitster

Manon Gremmen

Manon zit in haar laatste jaar van haar master Biomedical Sciences en is ongeveer 9 jaar geleden begonnen met wielrennen. Toen nog om te trainen voor het langebaan schaatsen. Maar sinds ze 2,5 jaar geleden lid is geworden van Mercurius is er ook wel een grote liefde voor het wielrennen bij haar ontstaan. Een echt klimgeit is ze niet, maar van afzien op de fiets is ze zeker niet vies. “Eerst 10 keer sterven voordat je moet lossen” is dan ook haar motto op de fiets, maar ook tijdens het schaatsen. In de winter is deze fanatieke wielrenster namelijk vooral op ijs te vinden. Ze heeft inmiddels al een paar jaar het langebaanschaatsen ingeruild voor de variant die tactisch gezien meer op het wielrennen lijkt, namelijk marathonschaatsen. Waar ze zich sinds 2 jaar mengt met de subtop van Nederland. Verder is ze een echte Brabander en die hebben de gezelligheid natuurlijk uitgevonden. Dus voor een gezellig praatje kun je altijd bij haar terecht!


Secretaris

Robin Hoeken

Robin is iemand die onder de zogenoemde ‘veteranen’ van Mercurius valt. Pas 22 lentes jong maar wel al 5 jaar lid van Mercurius. Hij begon daar als eerst met mountainbiken, maar is het begin van zijn bestuursjaar ook op de racefiets te vinden. Momenteel volgt hij de master Information Science, waar hij je mee in slaap kan praten als je daar behoefte aan hebt. Naast zijn studie is Robin altijd in voor een (liefst speciaal) biertje en flink ouwehoeren met Mercurianen.  Voel je vooral welkom om een keer te komen eten, want Robin hangt ook vaak de keukenprins uit (er is een kleine kans dat je als proefpersoon zal worden gebruikt voor het testen van een nieuw recept, mee eten is dus op eigen risico ?). Hopelijk tot gauw op de traingingen, activiteiten of tijdens een lekker rondje toeren.


Penningmeester

Niek Riemens

Deze ex-student heeft zijn bachelor buiten het oh zo gezellige Nimwegen gevolgd, zijn biologie master behaalde hij in Wageningen. Niek verhuisde vervolgens naar het mooie Nijmegen en heeft hier een jaar (Bedrijfs)Economie gevolgd en ook nog een jaar van de master Biologie-Educatie, hiermee stopte hij afgelopen voorjaar. Hij heeft in zijn jongere jaren vele verschillende sporten beoefend, maar had nooit voorspeld dat hij uiteindelijk een wielrennert zou worden. Niek was al 3 jaar in bezit van een wielrenfiets voordat hij 2 jaar geleden lid werd bij Mercurius. Na het lid worden werd het stalen rosook daadwerkelijk van stal gehaald om uitgelaten te worden. Op de wielrenfiets geniet hij van het strijden in de trainingen en ontspannen toeren in het weekend. Verder is hij vrijwel altijd aanwezig op de activiteiten en borrels, waar hij erop los babbelt met alle Mercurianen. Mocht je hem zoeken, kijk dan over iedereen heen. De lange jongen met een brede grijns moet je namelijk hebben!


Sportcommissaris

Tom Wever

Tom is 22 jaar en is momenteel derdejaars student fysiotherapie. Hij is al zijn hele leven sportief bezig. Ooit begonnen als voetballer en tennisser, is hij nu al een aantal jaren actief op de fiets. De laatste 2 jaar is hij bijna meer bezig met en op de fiets dan naast de fiets. Op zijn dikke BMC rijdt hij heel wat kilometers in het jaar. Naast racen op de wielrenfiets houdt hij ook van crossen door de modder met het veldrijden. Sinds het begin van zijn studie is hij direct lid geworden van Mercurius. Hier is zijn passie voor het wedstrijdrijden ontstaan, met een wedstrijdlicentie op zak racet hij heel wat wedstrijdjes af. Zo is het vallen en opstaan tijdens het crossen en ontzettend afzien op de weg. Deze afwisseling maakt zijn fietsverslaving compleet. Opgegroeid in de Achterhoek houdt Tom van het relaxte leven, spelletjes spelen en genoeg ruimte om rond te dwalen. Dit heeft hij in Nijmegen teruggevonden op het eiland Veur-Lent. Ben je toevallig in de buurt, kom dan gezellig even langs!


Commissaris Sponsoring & PR

Mees van Dijk

Mees heeft afgelopen jaar haar bachelor diploma in Psychologie behaald en is nu bezig met een minor Voeding en Gezondheid in Wageningen. 1.5 jaar geleden begon ze met wielrennen als ‘mooi weer fietser’, maar inmiddels wordt ze steeds fanatieker en heeft ze een grote passie voor fietsen ontwikkeld! Naast wielrennen in de zomermaanden schaatst ze in de winter en geniet ze volop van alle borrels en activiteiten. Daarnaast vindt ze het heerlijk om te reizen, ze heeft dan ook al een hoop plekken over de hele wereld bezocht. Om gezellig te babbelen of een praatje te maken over mooie vakantiebestemmingen ben je bij Mees aan het juiste adres!


De commissies

Het bestuur wordt ondersteund door verschillende commissies. Iedere commissie heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en organiseren ieder jaar verschillende activiteiten en/of evenementen. Hieronder een overzicht van de actieve commissies binnen N.S.W.V. Mercurius.


Activiteitencommissie (AC)

Verzorgt gedurende het collegejaar minstens eenmaal per maand een activiteit voor de leden, die los staat van de fietsactiviteiten.

Toertochtcommissie (TTC)

Organiseert in september de Via Romana; een toertocht over oude Romeinse wegen. Tevens is de TTC verantwoordelijk voor de TTC by Night en een jaarlijks Hemelvaartsweekend in de Eifel.

Reiscommissie (Ghisallo)

De reiscommissie verzorgt jaarlijks twee reizen! In het begin van het studiejaar organiseert de reiscommissie een weekendje in de Belgische Ardennen. Daarnaast is de commissie verantwoordelijk voor het organiseren van de Zomerreis!

De Redactie

De redactie publiceert vijf maal per collegejaar een editie van het clubblad de Versnelling. Daarin is alles te lezen over activiteiten, wedstrijduitslagen en nog veel meer.

Technische Commissie ‘De Beunhaas’

De technische commissie onderhoudt de leenfietsen van Mercurius, en fungeert als stand-in fietsenmaker. Als je problemen hebt met je racefiets of MTB bel je een van de leden van de TC en word je geholpen.

De Veurzetters

Zaalvoetbalcommissie binnen de wielervereniging. De commissie organiseert de deelname aan de interne zaalvoetbalcompetitie van het RSC. De heren en dames zijn reeds drie maal wereldkampioen geworden!