Het Bestuur

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Bestuur2019

Om alles is goede banen te leiden wordt er ieder collegejaar een nieuw bestuur gekozen. Hieronder stelt het 28ste bestuur zichzelf voor!


Voorzitter

Hidde Merton

Hidde is nadat hij naar Nijmegen verhuisde 3,5 jaar geleden lid geworden van Mercurius. In 2017-2018 was hij al Penningmeester van Mercurius en is nu als Voorzitter bezig aan zijn 2e bestuursjaar. Hij is derde jaars student Finance & Control aan de HAN. Naast het wielrennen en het veldrijden is hij een trots Achterhoeker, zijn favoriete bier is dan ook een Klok. We noemen hem niet voor niets ‘Hidde de Klok Merton’! Verder luistert Hidde graag Nederlandstalige hitjes. Voor een goed verhaal over Jannes of andere idolen, ben je bij hem aan het goede adres!


Secretaris

Karlijn van Weele

Karlijn studeert Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit. Karlijn is zo’n twee jaren lid van Mercurius en heeft in twee jaar tijd een grote passie ontwikkeld voor fietsen. Ze noemt zichzelf een ‘echte toerder’. Het liefst maakt ze lange ritten in gezelschap en met wind mee! Op borrels en activiteiten is Karlijn altijd aanwezig, samen dingen doen vindt ze helemaal top! Voor een gezellige babbel kun je je altijd richten tot Karlijn.


Penningmeester

Luc Vraets

Luc is inmiddels zo’n vier jaar lid van Mercurius en bezig aan zijn tweede bestuursjaar. Luc studeert Small Business & Retail management aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Hij doet zowel aan wielrennen als veldrijden, beide vindt hij heerlijk om te doen! Naast het fietsen vindt hij het ook ‘rustgevend’ om aan z’n fiets te sleutelen of te poetsen. Mocht je een keer problemen hebben met je fiets, tik hem even op de schouder en mogelijk kan hij je helpen!


Sportcommissaris

Robbin Zwaan

Robbin is om en nabij 1,5 jaar lid van Mercurius en is sindsdien ook fanatieker gaan fietsen. Hij is actief op zowel de racefiets, crosser en mtb. Waar zijn roeping ligt is hij zelf ook nog niet over uit. Robbin werkt als docent psychomotorische therapie (PMT) aan de HAN binnen de faculteit GGM (gedrag, gezondheid en maatschappij). Robbin is geen ‘echte’ klimmer te noemen, maar afdalen is hij dol op, het liefst zo hard mogelijk. Daarnaast houdt hij van ‘n drankje op z’n tijd, maar dan wel in grote hoeveelheden, om uiteindelijk nog harder te kunnen dalen! Ben je in voor een potje stresspong, beerpong of andere drank spellen, daag hem dan vooral een keer uit.


De commissies

Het bestuur wordt ondersteund door verschillende commissies. Iedere commissie heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en organiseren ieder jaar verschillende activiteiten en/of evenementen. Hieronder een overzicht van de actieve commissies binnen N.S.W.V. Mercurius.


Activiteitencommissie (AC)

Verzorgt gedurende het collegejaar minstens eenmaal per maand een activiteit voor de leden, die los staat van de fietsactiviteiten.

Toertochtcommissie (TTC)

Organiseert in september de Via Romana; een toertocht over oude Romeinse wegen. Tevens is de TTC verantwoordelijk voor de TTC by Night en een jaarlijks Hemelvaartsweekend in de Eifel.

Reiscommissie (Ghisallo)

De reiscommissie verzorgt jaarlijks twee reizen! In het begin van het studiejaar organiseert de reiscommissie een weekendje in de Belgische Ardennen. Daarnaast is de commissie verantwoordelijk voor het organiseren van de Zomerreis!

De Redactie

De redactie publiceert vijf maal per collegejaar een editie van het clubblad de Versnelling. Daarin is alles te lezen over activiteiten, wedstrijduitslagen en nog veel meer.

Technische Commissie ‘De Beunhaas’

De technische commissie onderhoudt de leenfietsen van Mercurius, en fungeert als stand-in fietsenmaker. Als je problemen hebt met je racefiets of MTB bel je een van de leden van de TC en word je geholpen.

De Veurzetters

Zaalvoetbalcommissie binnen de wielervereniging. De commissie organiseert de deelname aan de interne zaalvoetbalcompetitie van het RSC. De heren en dames zijn reeds drie maal wereldkampioen geworden!