Studentencup: Enschede

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Studentencup: Enschede

Op zaterdag 30 maart stonden we weer met een mooie groep mercurianen aan de start van de tweede studentencup van dit seizoen. Dit maal in Enschede. Aan de oproep van vorige week om meer vrouwen aan de start te hebben werd gehoor gegeven. De vrouwen startte deze week 1 minuut achter de heren. In Enschede aan gekomen was het al snel duidelijk dat we deze keer niet hoefde te twijfelen over wel of geen beenstukken. Het zonnetje en de temperaturen zorgde ervoor dat het weer in ieder geval erg goed was. De vraag was echter of de benen ook zo goed zouden zijn.
Voor de start melde Hidde Merton al dat hij het vandaag wel weer zag zitten om met een kopgroepje weg te rijden. Met een aantal grote namen aan de start beloofde het een zware wedstrijd te worden. Gedreven om mee te zijn met de juiste vlucht sprong Hidde met zowat iedere ontsnapping weg en dat waren er nogal wat. Na ongeveer een half uur reed de vlucht van de dag dan eindelijk echt weg en Hidde zat er in. Zowel Hellingproef, Klein verzet en Mercurius hadden in deze vlucht van 5 man iemand mee. Dit betekende dat er in het peloton goed werd afgestopt en er niemand meer weg kon rijden. Hierdoor kon de kopgroep al snel een voorsprong van een minuut bijeen fietsen en was het duidelijk dat ze om de winst gingen strijden. In de sprint wist Hidde knap 3e te worden en wist zo niet alleen een podium plek te veroveren maar ook de leiderstrui te pakken. In het peloton wisten Guus (9e) en Hylke (10e) nog een top 10 klassering te behalen.
Bij de dames kreeg Siobhan deze week versterking van Eline en Iris. Na hard gewerkt te hebben in het eerste deel van de koers moesten Eline en Iris helaas het peloton laten gaan. Na een snelle wedstrijd werd het in de finale nog even spannend omdat de kopgroep van de heren net voorbij kwam tijdens de eindsprint van de dames. In de sprint wist Siobhan wederom 6e te worden waardoor ze gestegen is naar een 5e plaats in het algemeen klassement.

Deze week hadden we bij Mercurius niemand aan de start bij de heren met licentie. Dit mocht de pret niet drukken en er werd dan ook volop genoten van de granen smoothies op het terras. Volgende week wordt er weer gestreden in een studenten cup deze keer in Wageningen.

Geef een reactie