Studentencup: Dubbelslag in Wageningen!

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Studentencup: Dubbelslag in Wageningen!

Zaterdag 6 april was het tijd voor de derde SWN studentencup van het seizoen. De wedstrijd werd georganiseerd door W.S.W.V. Hellingproof en vond plaats aan het AXA Clubparcours van de Valleirenners te Veenendaal. Mercurius werd weer vertegenwoordigd door een grote groep, zowel heren als vrouwen. Bij de heren zonder licentie, diende Hidde Merton zijn leiderstrui te verdedigen en Guus Schutte mocht weer eens ‘shinen’ in zijn Nationale Tricot!

Verschillende Mercurianen gingen al fietsend richting Wageningen om daar al volledig warmgedraaid te arriveren. Anderen spaarden hun krachten en vertrokken een uurtje later met de auto richting Wageningen, waaronder onze kopman Hidde Merton en onze Nationaal Studenten Kampioen.

Nadat iedereen gearriveerd was bij het clubparcours van de Valleirenners werd duidelijk dat het geen zomerse temperaturen waren. De zon hield zich nog goed verscholen achter het wolkendek. De eerste categorie die aan de start verscheen, waren de Heren zonder licentie. Mercurius had weer een mooie selectie aan de start staan, waaronder: Hidde Merton, Guus Schutte, Kai Vijverberg, Ruben Meijerink, Willem Boumans, Michiel van Veen en Luc Vraets. Deze heren moesten de frisse wind trotseren door de benen te laten spreken! Na de start werd er meteen weer goed doorgereden, wat ook wel mocht op het niet al te lastige parcours. De kombochtjes die aangebracht zijn in het parcours zorgde ervoor dat de snelheid goed behouden kon blijven, mits je natuurlijk je pedaal van de grond wist te houden. Al zorgde dat natuurlijk ook wel weer voor spannende taferelen! Na veel verscheidende pogingen om weg te rijden bij het peloton, door zowel Mercurianen als andere deelnemers, werd het duidelijk dat het een massasprint zou gaan worden. Hiervoor had Mercurius natuurlijk de troef ‘Guus Schutte’ in de gelederen, daarnaast was het de bedoeling om ook kopman Hidde Merton goed voorin af te zetten. De sprint werd aangetrokken en de troef werd gespeeld; Guus Schutte sprintte naar een mooie overwinning in Wageningen! Hiermee liet Guus weer zien dat hij de te kloppen man zal zijn dit seizoen! Alle andere mannen finishten netjes in de buik van het peloton, behalve Kai. Hij moest vroegtijdig zijn wedstrijd staken, na het vermeende ‘pedaaltje aan de grond’ in een van de kombochtjes.

Na de heren zonder licentie was het tijd voor de dames. Hierbij stonden Siobhan Schleijpen, Nina Zennipman, Renee van Deursen en Manon Gremmen aan de start. Na de start gingen de Mercurius dames voortvarend van start, goed vooraan gepositioneerd in het peloton werd er gecontroleerd gekoerst. Na enkele ronden vond Renee van Deursen dat het te langzaam ging in het peloton en vertrok met twee andere dames, deze groep werd ook niet meer terug gezien daar het peloton. Daardoor lag er weer een Mercurius overwinning voor het oprapen, want Renee was duidelijk de sterkste dame in de kopgroep! Nadat de bel voor de laatste had geklonken was het afwachtten of Renee het kon afmaken in de sprint. Van kop af ging Renee de sprint aan en zag niemand meer aan zich voorbijschieten, ook Renee pakte de winst in Wageningen! In het peloton daarachter sprintte de Mercurius dames nog voor de eer hier finishte Manon Gremmen bij de eerste vijf. De rest van de dames wist zich te handhaven in het peloton.

Na de wedstrijden werd er genoten van een heerlijke ‘vlaai’ die meegebracht was door de lieftallige Iris Willemsen, voor Willem Boumans aka Willie die alweer een jaartje ouder geworden was! Na de vlaai werden er nog enkele biertjes getikt door de alcoholisten van Mercurius. Nadat de mannen weer het nodige alcoholpromillage in het bloed hadden bleek er een logistieke reken fout te zijn gemaakt. De onttroonde leider van het klassement, Hidde Merton, diende al fietsend terug naar Nijmegen te gaan, straftraining zullen we het maar noemen! Hierbij was Luc Vraets coulant zijn kopman te ondersteunen, zo vertrok iedereen tevreden vanuit het clubparcours van de Valleirenners richting Nijmegen.

Al met al weer een mooie dag met twee mooie overwinningen en schitterende taferelen. Bij zijn is meemaken, wil jij de volgende keer ook een wedstrijd rijden of je mede-Mercurianen aanmoedigen, meld je dan bij onze sportcommissaris; Hylke de Zee.

Geef een reactie