Mercurius slaat slag in Eindhoven!

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Mercurius slaat slag in Eindhoven!

Terwijl een groot deel van de vereniging aan het nazomeren was in de ardennen, werd er ook nog gekoerst in de SWN Studentencup. Ditmaal werd de tweede Ronde van de Grote Beek verreden in Eindhoven. Een zevental Mercuriusrenners en verzorgster c.q. supersupporter Nina Zennipman zijn zaterdag afgereisd naar Noord-Brabant, en niet zonder succes!

Bij de heren zonder licentie stonden Ruben Meijerink, Willem Boumans en Jasper Linnartz aan de start. Nadat een openende ontsnapping van Willem weer ingerekend was, reed er een kopgroep van zeven renners weg, waaronder de in topvorm verkerende Jasper. Met veel vertrouwen in Jasper gooiden Willem en Ruben het peloton op slot en dit vertrouwen bleek terecht. Jasper wist zowel de “blub blub”-tussensprint als de eindsprint met overtuiging te winnen en schept zo veel verwachtingen voor het NSK komend weekend.

Niet veel later stonden de dames aan de start, met Mercurius goed vertegenwoordigd in de vorm van Eline van Manen, Siobhan Schleijpen, Iris Willemsen en Manon Gremmen. Al vanaf de start lag het tempo erg hoog in het peloton, wat als gevolg had dat de deur achteraan wagenwijd openstond. Al in de tussensprint toonde Manon zich oppermachtig, door deze sprint met fietslengtes te winnen. Eline begon het inmiddels erg zwaar te krijgen, maar maakte van de nood een deugd door in haar eentje stevig door te rijden achter het peloton aan. Een tiental rondes later was het tijd voor de eindsprint en wist Manon de koers te winnen in een 1-2’tje met Iris. Siobhan had helaas de bel van de laatste ronde niet gehoord, waardoor ze als laatste van het peloton binnenkwam. Door het hoge tempo tijdens de koers was dit nog steeds op een nette zesde plek.

De laatste wedstrijd die vereden werd was die van de heren met licentie, waarin Mercurius vertegenwoordigd werd door Jelle de Poorter die een thuiswedstrijd verreed. Nadat de vroege ontsnapping weer ingelopen was brak het peloton in tweeën en kwam Jelle helaas in de tweede groep terecht, waarin mensen naar elkaar bleven keken. Uiteindelijk zette Jelle zich op kop om de groepen weer bij elkaar te brengen voor een eindsprint, maar de grootste inspanning van de dag was hiermee al geleverd. Jelle kwam in de sprint net te kort en kwam binnen met een respectabele pelotonfinish.

Nadat bij de podiumceremonie de nodige alcoholische versnaperingen in ontvangst genomen waren, was het tijd voor de terugreis. Willem verkoos de fiets en trok er op uit voor een ommetje door het Brabantse land; de rest ging met de auto terug maar moest onderweg nog hun technische kennis en handigheid toepassen vanwege een lekke band. Gelukkig is ook dat weer tot een goed einde gekomen en is duidelijk dat Mercurius op volle sterkte is voor het NSK komende week.

Geef een reactie