Opnieuw succes bij het NSK veldrijden in Tilburg!

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Opnieuw succes bij het NSK veldrijden in Tilburg!

Afgelopen zondag 20 januari 2019 was het alweer tijd voor het Nederlands Studenten Kampioenschap te Tilburg. Net al vorig jaar werd dit NSK georganiseerd door T.S.W.V. De Meet, daarbij werd er gebruik gemaakt van het veldritparcours van wielerclub Pijnenburg. N.S.W.V. Mercurius reisde af naar Tilburg met een grote delegatie, bestaande uit natuurlijk de deelnemers, fangirls en enkele fanboys. Daarnaast was onze rasechte ‘die-hard’ supporter, Bram Kraaijenbrink ook aanwezig!

Naast het Nederlands Studenten Kampioenschap werd er ook nog het Open Tilburgs Kampioenschap (OTK) verreden, bij deze categorie stonden ook enkele Mercurianen aan de start, waaronder; Dennis Hobbenschot (4e), Jason Scheurs (5e), Yarince Martis (6e), Lieke Wijnbergen (1e dames) en Iris Willemsen (2e dames). Allen wisten zonder al te grote verwondingen de finish te halen!

Na het OTK was het dan tijd voor het Nederlands Studenten Kampioenschap, als eerste was het de beurt aan de heren zonder licentie. Hierbij werd het, niet al te grote, deelnemersveld gedomineerd door N.S.W.V. Mercurius. Bij deze categorie stonden; Guus Schutte, Joost van Wijngaarden, Remi van Oosterhout, Harold Ottens en Luc Vraets aan de start. Guus had die dag maar één taak en dat was het prolongeren van zijn titel als Nederlands Studenten Kampioen Veldrijden (zonder licentie). Na de start werd al snel duidelijk dat er 3 mannen om de titel gingen vechten, hiertussen hadden Joost van Wijngaarden en Guus Schutte zich gevestigd. Het zou een spannende strijd gaan worden. In het laatste technische gedeelte van het parcours wist Guus weg te rijden van de twee andere koplopers, daarmee wist Guus zijn 2e titel als Nederlands Studenten Kampioen veldrijden (zonder licentie) in de wacht te slepen. Joost van Wijngaarden finishte vlak daarachter als derde. De rest van de Mercurianen wisten ook allemaal de finish te halen; Remi van Oosterhout (6e), Luc Vraets (7e) en Harold Ottens (8e).

Na de mannen zonder licentie was het de beurt aan de heren en dames met licentie. Hierbij stonden Femke de Vries en Lotte Koopmans en Siobhan Schleijpen aan de start bij de dames met/zonder licentie. Vooraf was Lotte Koopmans al licht favoriet, dit bleek ook al snel te kloppen. Lotte wist al snel de concurrentie af te schudden en stevende af op een solo overwinning tijdens het NSK veldrijden en zo geschiede! Femke de Vries finishte hier als 4e en Siobhan wist een mooie 5e plek in de wacht te slepen.

Het was een schitterende dag met opnieuw succes voor N.S.W.V. Mercurius in verschillende categorieën! Achteraf werd er dan ook afgesloten met een verdiend biertje voor iedere deelnemer. Wij kijken nu alweer uit naar het volgende NSK!

Geef een reactie