Jasper Linnartz verovert rood-wit-blauw in Enschede

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Jasper Linnartz verovert rood-wit-blauw in Enschede

NSK Enschede

Mercuriaan Jasper Linnartz heeft zich in Enschede gekroond tot Nederlands studentenkampioen bij de heren amateurs zonder licentie. Hij maakte gedurende de hele koers op de universiteitscampus een sterke indruk en wist in de finishstraat het werk van zijn teamgenoten af te maken.

Op een zonovergoten universiteitscampus in Enschede meldde zich een klein peloton Mercurianen om te strijden om de nationale studententitels. Als eerste waren de dames aan de beurt op het zeer snelle Twentse parcours. Voor Mercurius namen Babette Buitenhuis, Manon Gremmen, Eline van Manen, Siobhan Schleijpen en Iris Willemsen deel. Zonder kopgroep en zonder medestanders ploegde Manon Gremmen rondenlang eenzaam aan kop van het peloton. In de laatste ronde deed Siobhan Schleijpen een ultieme en slim geplaatste aanval, maar in de laatste rechte lijn stormde de voorhoede van de groep haar voorbij. Iris Willemsen en Manon Gremmen moesten daarop teleurgesteld vanaf vijfde en zesde plaats toekijken hoe Judith Krabbenborg er met de zege vandoor ging.
Ook bij de heren was er een flinke Nijmeegse delegatie. Willem Boumans, Erwin Huzen, Jasper Linnartz, Ruben Meijerink, Hidde Merton, Luc Vraets, Tom Wever en Robbin Zwaan hielden de eer hoog. Net zo hoog als die eer lag ook het tempo in de groep. Robbin Zwaan werd een van de slachtoffers van een middelgrote valpartij, waardoor hij de strijd moest staken. Naarmate de wedstrijd vorderde, zakten de Mercurianen wat weg in de groep. Met uitzondering van Linnartz, die steevast bij de eerste vijf te vinden was. In de laatste ronde kwamen de Nijmegenaren van achteruit opzetten en ontvouwde zich een sterke strategie, met onder anderen Merton die de sprint succesvol aantrok. Linnartz liet de afgelopen weken al vaker zien in topvorm te zijn. Deze keer timede hij zijn aanzet precies goed en op de streep bleek hij met afstand de sterkste. Gert Galis en Daan Allaerts hadden het nakijken. Een zichtbaar ontspannen Linnartz liet zich even later met brede grijns het rood-wit-blauw om de schouders hijsen terwijl de Mercurianen hun handen stuk klapten.
Als de mannen en de vrouwen behandeld zijn, dan zit dit verslag erop, toch? Nee! Want in de categorie Heren met licentie had Mercurius een laatste troef in de persoon van Jelle de Poorter. De Bestenaar klaagde over slechte benen maar kon desondanks goed meekomen in het razendsnelle begin van de koers. Toen Jannes van Weele en Wessel Lange zich na deze loodzware openingskilometers afscheidden van de groep, probeerde De Poorter het gat nog even te dichten, maar hij slaagde daar niet in. Het gat tussen het duo en de groep groeide gestaag tot een seconde of vijfentwintig. Toen een elite-clubje van vijf een poging deed om het gat alsnog te dichten, was De Poorter attent en sloot hij aan. Dat groepje mocht daarop sprinten om de derde plaats achter winnaar Van Weele. Door de eerder genoemde slechte benen, maar vooral ook door problemen met het versnellingsapparaat, kwam De Poorter niet verder dan de zevende plaats in de einduitslag.
Een kampioenstrui en een mooie dag rijker reed de Mercuriusauto terug vanuit Twente naar Nijmegen. Speciale dank gaat uit naar de organisatie van wielervereniging Klein Verzet en de ondersteuning van enkele enthousiaste Mercurianen, waaronder Jolien Scholten en Nina Zennipman. De volgende wedstrijd voor Mercurius is aanstaande donderdag in eigen gelederen, bij de klimtijdrit op de Holdeurn.

Geef een reactie