Cross seizoen is begonnen!

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Cross seizoen is begonnen!

Afgelopen weekend was het dan zover: de opener van het cross seizoen. De GOW competitie start dit jaar in Zutphen en Mercurius stond aan de start met 4 man sterk. Na het mooie en technische rondje twee maal verkend te hebben, gingen Remi van Oosterhout, Hidde Merton en debutanten Robin Zwaan en Tom Wever voortvarend van start. Door de meegereisde, toejuichende supporters en het warme zonnetje kon iedereen een aantal plekken opschuiven. Een trap, balk, tientallen bochten en een paar steile heuvels op en af maakte het rondje enorm zwaar, waar iets te diep gaan leidt tot valpartijen. Zowel Hidde als Tom kusten de grond in scherpe bochten. Robin en Remi bleven daarintegen op hun fiets zitten. Remi crosste uiteindelijk mooi door naar een 21e plaats en sprokkelde daarmee heel wat punten. Tom en Hidde streden om de plekken in het midden van het deelnemersveld met respectievelijk een 38e en 43 plaats. Robin werd uiteindelijk 49e en had een prima crossdebuut. De mannen kunnen terugkijken op een geslaagde dag en kijken alweer uit naar aankomend weekend, MNC Tiel, tot dan!

Geef een reactie