GOW in Tiel

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

GOW in Tiel

Voor sommigen was afgelopen zondag de aftrap van het crossseizoen. Een groot deel van de afvaardiging van Mercurius had de GOW in Zutphen al op zak in 2019. Hoe dan ook was het dit weekend de beurt aan de Midden Nederland Competitie. De eerste manche van deze competitie was in Tiel te vinden. JvR de Batauwers hadden een mooi crossparcours uitgezet met onder andere een lompe zandbak en een glibberige schuine kant. Alle klassieke crosstechnieken mochten weer uit de kast getrokken worden. Door regendruppels die de Mercurianen onderweg naar de startlocatie tegenkwamen was de bovenlaag van het grasparcours goed nat geworden. Wat betekent dat het glibberen en glijden geblazen was. Zoals altijd bij cyclocross was ook zondag de bandenkeuze cruciaal. Zo pakte dat beter uit voor sommige Nijmegenaren dan voor anderen (wheelspins galore).
Mercurius was met acht renners vertegenwoordigd en deze reden allemaal tegelijk over het slingerende parcours. Nadat de jasjes allemaal waren afgegeven aan soigneur Lotte en fotograaf Shanna kon iedereen in kort-kort richting de startlijn vertrekken. Bij de mannen B-categorie had met name Remi een goede start en kon hij gelijk mee met de kop van de wedstrijd. Daarachter zochten Dennis, Hidde, Tom, Luc & Robbin allemaal hun plekje in de drom van fietsers.
Een minuut later startten Eline en Siobhan in categorie C. Eline’s eerste echte crosswedstrijd was met name bij de start een vuurdoop. Als ze die overleefde kon ze daarna lekker haar eigen tempo rijden en haar eigen lijnen ontdekken. Siobhan had een redelijke start en ging vooral kijken waar ze allemaal goed kon gaan glijden.
Af en toe gaf iemand een gil van support vanaf de zijlijn wanneer de diverse Mercurianen langs raasden. Zoals altijd waren er meerdere wedstrijden in de wedstrijd, niet alleen om de winst werd gestreden maar zeker ook voor de eer van de dag! Iedereen probeerden zijn naaste tegenstanders achter zich te houden en nog net een mannetje in te halen vóór de eindstreep opdoemde.
Na een foutloze strijd kwam Remi als eerste Mercuriaan over de streep en als tweede overal in de B-categorie. Dennis dacht dat hij nog een rondje moest en liet het daarom na om nog over twee tegenstanders te springen in de rangschikking maar kon tevreden zijn met een 13de plek tijdens zijn seizoensopener. Hidde rolde vervolgens binnen op de 17de plaats. Zoals van ouds stond zijn gezicht de hele weg op onweer desalnietemin kon Hidde goed uit de voeten op dit parcours en dat was te zien aan zijn top 20 klassering. Tom en Luc mochten kort na elkaar stoppen. Met plek 24 en 27 moesten zij genoegen nemen. Robbin hoopte net zoals Remi een uitslag met een 2 erin te rijden. Nog op zoek naar zijn crossbenen bleef hij echter steken op plek 39.
In de C-categorie eindigde zowel Siobhan als Eline in de middenmoot. Eline had haar eerste wedstrijd zonder al te veel erg overleefd. Plus ze had haar doel van niet laatste worden bereikt! Dit smaakt dus naar meer!
De een wat misselijker dan de ander maar met even vermoeide koppies, sloten de Mercurianen de crossochtend af. Met een heerlijk warm zonnetje keerde iedereen weer huiswaarts. En dat allemaal voor 12 uur!

Geef een reactie