Cross in Nieuwegein – modder klei en andere gein

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Cross in Nieuwegein – modder klei en andere gein

Zondag 8 december stond de cross in Nieuwegein op de planning. De weersvoorspellingen waren redelijk nadat het de hele week had geregend. In Nijmegen was het nog donker maar droog en het leek alsof de zon nog wel door zou komen. Eenmaal aangekomen in Nieuwegein bleek het weer geen gein te zijn. Windkracht zes met windstoten tegen de 95km/h maakte dat het grauw en guur was. Echter weerhield dit de grote spelers van Mercurius niet om te gaan vlammen op het parcours.
Remi vloog, net als de vorige keer, als eerste het veld in wat vooral bestond uit modder, klei en andere drap om te strijden voor de overwinning. Daarachter vond een mooi duel plaats waar Hidde ‘de klok’ Merton aan het modderworstelen was met zijn directe tegenstanders. Zij lieten zich jammer genoeg niet verleiden tot het maken fouten. Dit leidde uiteindelijk tot een mooi resultaat boven in de middenmoot. Nadat Luc zichzelf languit en ingeklikt tegen een helling had geparkeerd en Robbin met volle overtuiging aan de vlakte ging met het geluid alsof er een varken op zijn kont wordt geslagen, werden toch de nodige renners op de ‘rekker’ gezet. Nadat er relatief vroeg werd afgevlagd zijn toch de nodige punten binnengehaald en niet onbelangrijk was er vooral weer een bult schik!
Na een gezamenlijke douche, wat meer leek op een modderbad, konden de strijders weer voldaan richting huis om de klei tussen het derailleur weg te halen en de cross in Zonhoven te bekijken.

Geef een reactie