Wedstrijdverslag Studentencup Maastricht 2021

Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius

Wedstrijdverslag Studentencup Maastricht 2021

Studenten Cup Maastricht – 12 september 2021

Locatie: Sittard, Tom Dumoulin Bike Park

Na een lange periode zonder Studentencups, was het op zondag 12 september opnieuw tijd voor de Mercurianen om te laten zien wat ze in huis hadden. En jawel hoor, het was gelijk raak! Voor de rit van het mooie Nijmegen naar het nog mooiere zonnige zuiden, werd er om 9.30 uur verzameld bij SSH& Galgenveld. Aangekomen in Sittard op het Tom Dumoulin Bikepark, werden de beentjes nog even gestrekt en de fietsen van het dak gehaald. Na een tijdje te hebben ‘geauwehoerd’, zoals de Limburgers het noemen, werd het parcours verkend en werden de benen langzaam opgewarmd. Onze trouwe supporter Jan had de Via Romana laten schieten en was van de partij om zijn clubgenoten aan te moedigen.  

Na het ophalen van de rugnummers was het om 12.30 uur als eerst de beurt aan de dames om te laten zien wat ze in huis hadden. Onze topper Vera moest de koers helaas vanuit Nijmegen meemaken, maar desondanks was de vrouwelijke opkomst zeker niet matig. Femke, Jos, Manon, Mees, Siobhan en Florence verschenen aan de start. Ons toppertje Manon was wederom weer in vorm en al snel wist zij aan het peloton te ontsnappen. Siobhan zette de achtervolging in en vormde de tweede kopgroep. In de laatste ronde steeg de spanning tussen Nijmegen en Maastricht: uiteindelijk wist Manon netjes naar een tweede plek te sprinten! Achter haar kon Siobhan de sprint van de tweede groep net niet winnen, wel reed ze met een mooie 6e plek over de eindstreep. Goed gedaan dames!

Na de koers van de vrouwen, werd het al snel tijd voor de heren. Om 14.00 uur verscheen een blauwwit kleurenpalet aan de start van het parcours: Maarten, Jasper, Niels, Robbin, Sander, Tom, Joost, Luc Vossen, Luc Vraets, Hidde en Erwin gingen van start. De toon werd al vroeg gezet, toen Joost wist de ontsnappen aan het ijzersterkte peloton en deel uitmaakte van de kopgroep. De vluchtpoging was helaas tevergeefs, want na een halfuur wisten onder andere 3 Mercurianen de twee op kop in te halen. Er werd hard gekoerst, wat leidde tot een paar onaangename schuivers op het asfalt. Hierdoor werden Robbin en Hidde genoodzaakt de koers te verlaten, Erwin heeft de koers nog knap als 7e weten te eindigen. Toen de rust was wedergekeerd, maar het tempo nog steeds moordend was, werd het tijd voor de eindsprint. De kopgroep bleef weg tot de finish, waarbij Joost de eindsprint aan ging en de 1e plek wist te bemachtigen! Luc Vossen maakte het podium compleet door naar de 3e plek te sprinten. Well done!

Al met al was het een geslaagde dag met groots ‘Nijmeegs’-succes! Drie podiumplekken zijn gepakt, nu op naar de volgende: Het NSK op zaterdag 18 september in Nuenen/Nederwetten. Maar eerst nog even genieten van de welverdiende barbecue en naborrel bij Café Frowijn!