Succes voor Mercurius op NK Veldrijden


Log in om te reageren.

Gosse van der Meer is gisteren zeer knap derde geworden op het NK Veldrijden in Hellendoorn in de categorie beloften. De zandkuil waar de deelnemers drie maal per ronde indoken en weer uit moesten zien te klauteren was de gevreesde scherprechter in dit kampioenschap. Vanuit de start werd Gosse direct in de tang genomen tussen een sterk blok van 5 renners van het Rabo Continental Team. Gosse wist zich echter kranig te weren in dit geweld en reed halverwege de koers naar de derde stek. De nummers één en twee waren niet meer bij te halen en de nummer vier raakte steeds verder achterop, waardoor het er meer en meer op ging lijken dat Mercurius dit jaar met een lid vertegenwoordigd zou zijn op het podium van het NK Veldrijden. En zo geschiedde! Achter winnaar Sieben Wouters en runner-up Martijn Budding, pakte Gosse een welverdiende derde plaats!
Eind januari staat het WK Veldrijden op het programma in het Belgische Zolder. Ook daar staat uiteraard de beloftencategorie op het programma. Na deze derde plaats kan de bondscoach natuurlijk niet meer om Gosse heen en zal er naar alle waarschijnlijkheid dus een Mercuriaan starten op het WK!

Afgelopen weekend kwamen er nog twee Mercurianen in actie op het NK in Hellendoorn. Zaterdag reed trainer Hein te Riele in de categorie Masters 40+, zoals we dat van hem gewend zijn, een solide race. Wegens fysiek malheur in de afgelopen maanden stond Hein niet eens in topconditie aan de start, maar hij kan zoals altijd rekenen op zijn fluwelen techniek, waarmee hij een 38e plaats in de wacht sleepte.
Zondag reed ook sportcommissaris wielrennen Joost van Wijngaarden mee op het NK, in dezelfde categorie als Gosse, bij de beloften. Waar bij Hein de techniek de overhand heeft boven de conditie is dat Joost in het veld altijd omgekeerd. Met doodsverachting slingerde hij zichzelf dan ook steeds het mulle zand van de Hellendoornse kuil in, hetgeen af en toe het nodige gestuntel met zich meebracht. Toch is Joost duidelijk vooruit gegaan op crossgebied, aangezien hij toch een paar concurrenten achter zich wist te houden in dit sterke deelnemersveld en naar de 32e plaats reed.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 11-01-2016 door Joost van Wijngaarden.