Sinterklaas bezoekt Mercurius


Log in om te reageren.

Omdat de goedheiligman het al zo druk heeft op 5 december, besloot hij woensdagavond 2 december al bij Mercurius op bezoek te komen. Gelukkig had Sint dit bezoek aan Café de Fiets al ruim van tevoren aangekondigd, waardoor de jongens en meisjes van de activiteitencommissie zich al goed hadden kunnen voorbereiden op zijn bezoek. Ze hadden liedjes ingestudeerd, pepernoten gebakken en suikerklontjes voor het paard gekocht. Helaas mochten er geen dieren naar binnen in De Fiets, dus de suikerklontjes heeft Sinterklaas zelf opgegeten. De suiker was de Sint kennelijk naar het hoofd gestegen, want er kwam louter wartaal uit de beste man deze avond.
Gelukkig waren er ook twee pieten meegekomen, waardoor het aanwezige Mercuriusvolk nog enigszins te woord gestaan kon worden. Na wat roddels en laatste nieuwtjes uitgewisseld te hebben, was het tijd om de cadeaus uit te delen aan de Mercuriaantjes die dit jaar braaf geweest waren. Onder de cadeaus onder meer een plantenbak die dienst moet doen als tandenborstelhouder, een stuk hout in de vorm van een hert met kralen eraan en een Mercuriusbidon, kortom stuk voor stuk originele cadeaus.
Toen de Sint alweer lekker thuis voor de open haard zat, ging het feest van Mercurius nog even door. De zatte heren brachten weer menig Nederlandse songtekst ten gehore en de halve liters Paulaner werden afgewisseld met pepernotenshotjes. Nadat ook de laatste Mercuriaan het pand verlaten had, kon geconstateerd worden dat de janboel die ze achterlieten meeviel. De kruidnotenmelange van een paar jaar terug ligt immers nog steeds in dikke lagen bij huize Schopen op de vloer, dus het had allemaal een stuk erger gekund.
Benieuwd wat Sinterklaas volgend jaar weer in petto heeft voor de fietsende vrinden van Mercurius...

Reaguursels:

Een uitgebreider verslag lees je uiteraard in de nieuwe Versnelling die voor de kerstdagen zal uitkomen!
Joost van Wijngaarden  0 Gepubliceerd op 03-12-2015 door Joost van Wijngaarden.