Mercurius bij het NSK Veldrijden


Log in om te reageren.

Zondag werd het NSK Veldrijden verreden in Tilburg bij onze vrinden en vrindinnen van TSWV De Meet op het terrein van wielervereniging Pijnenburg. Mercurius vaardigde een delegatie van 4 deelnemers plus 1 camerman af naar het zonnige zuiden.
Hidde Hendriksen nam op zijn crosser deel aan het NSK voor heren zonder licentie. Hidde startte vol vuur, zoals we dat van hem gewend zijn. Zoals we dat ook van hem gewend zijn was het kaarsje halverwege de race al opgebrand. Hidde reed desalniettemin een goede wedstrijd en reed naar de 5e plaats.
Pieter Schoenmaker heeft geen crosser en dus deed hij op zijn mountainbike buiten mededinging mee in de open klasse. Daarin streed hij tegen mountainbikers en afgestudeerden. Pieter werd 8e in deze open categorie.
Robin Roelofs had ook geen crosser en dus regelde hij er eentje via zijn werk, zoals we dat van hem gewend zijn. Robin ging, met crosser, voortvarend van start en leek even uitzicht te hebben op een podiumplaats. Vorig jaar wist hij hier nog (met andere spelregels dan dit jaar) op zijn mountainbike het NSK te winnen, maar door de toegenomen concurrentie zat dat er dit jaar niet in. De podiumplaats glipte hem de laatste rondes ook uit handen. Wat restte voor Robin was de 5e plaats op het NSK voor heren met licentie.
Ook onze andere sportcommissaris nam deel, op zijn crosser, in de categorie heren met licentie. Het ontbrak hem, zoals we dat gewend zijn, nog steeds aan de nodige crosstechniek, maar op de kracht ploegde ook hij zich een weg naar de finish door de diepe Tilburgse modderstroken. Het leverde hem de 11e plaats op.
Ook onze cameraman van dienst, Rob Wouterse, was in topvorm en schoot een aantal spectaculaire beelden. Onze mediacommissie maakt er een video van. Om deze video te bekijken klik je links in beeld op de tweede afbeelding, klik vervolgens nogmaals op deze vergrote afbeelding om het filmpje te starten. Je gaat direct naar de video via deze link.

Reaguursels:

Lekker bochtje, Hidde!
Olivier Schnitzeler  0 


Joost ook soepel! Leuk filmpje!!
Roger Termont  0 


Ik raak bijna gewend aan het gegeven dat de schrijver van dit stuk zoveel gewend is.
Hidde Hendriksen  0 


Supergave film! En knap gefietst. Woo.
Noortje van Elteren  0 


Ik wacht nog steeds op de dag dat de Ezel uit Elst gaat crossen. Dat wordt lachen!
Joost van Wijngaarden  0 Gepubliceerd op 25-11-2015 door Joost van Wijngaarden.