Gosse van der Meer 14e op EK Veldrijden


Log in om te reageren.

Gosse 'Crosse' van der Meer was vandaag de tweede beste Nederlander op het Europees Kampioenschap veldrijden voor beloften. Het 20-jarige Mercuriuslid werd vanmiddag 14e in het Brabantse Huijbergen.

"Afzien bij de beesten!"
Na afloop van de loodzware race deelde de geboren Surhuizumer ons mee: "Na een chaotische start kwam ik de eerste ronde als 16e door. In de rondes daarna schoof ik steeds iets op totdat ik rond de 10e plaats kwam te liggen". In een groepje met twee Belgen, een Fransman en een Zwitser streed Van der Meer in de laatste ronde voor de ereplaatsen. "Het was afzien bij de beesten!"

Een volle agenda
Naast zijn voltijd bachelor Geografie, Planologie en Milieukunde, zit Gosse ook nog zo'n 15 uur per week op de fiets om zijn sportieve ambities te kunnen realiseren. "In deze periode rijd ik veel wedstrijden, dus train je wat minder, maar er zijn weken dat ik 25 uur in het zadel zit", voegt hij ons trots toe.

En dan nu het WK?
Hij was vandaag met zijn 14e plaats de tweede Nederlander in de categorie beloften. De bondscoach zal 3 tot 5 beloften meenemen naar het wereldkampioenschap dat later deze winter zal worden verreden in het Belgische Zolder. De kans is dus zeer reƫel dat Mercurius ook op het WK vertegenwoordigd zal zijn!

Cyclocross fan in hart en nieren Hein te Riele was aanwezig in Huijbergen en wist ons nog te vertellen: "Mercurius was nog nooit zo goed vertegenwoordigd op een EK, want niet alleen Gosse reed mee. Bij de vrouwen mochten we ons verheugen op de deelname van oud-sportcommissaris Linda ter Beek. Linda vierde haar debuut op een internationaal kampioenschap met de 15de plek. De winter is nog niet eens echt begonnen dus wie weet wat er de komende maanden nog voor een moois voor hen volgt."

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 07-11-2015 door Joost van Wijngaarden.