Jason en Joost winnen XC Duo Estafette


Log in om te reageren.

Vanavond werd onder donkere omstandigheden het tweede MTB clubwedstrijdje van 2015/2016 verreden. Het betrof dit keer een duo estafette en dus moesten er koppels gevonden worden.
Tien fanatiekelingen waren ondanks de regen om half zeven naar het sportcentrum gekomen om te verzamelen voor wat later een spannend wedstrijdje zou blijken. Sportcommissaris Robin Roelofs had van tevoren reeds een circuitje uitgezet in het Driehuizerbos nabij het sportcentrum waardoor de deelnemers niet ver hoefden te fietsen alvorens aan het wedstrijdje te kunnen beginnen. Zo kon nog maximaal geprofiteerd worden van het daglicht, dat echter al snel naar huis ging. Zo bleven 9 mountainbikers, 1 veldrijder en 1 jurylid in het donker achter in het bos. Dat ene jurylid betreft Roger Termont, die op zijn racefiets mee was gereden naar de start in het bos. De Ezel uit Elst presteerde het om op dit korte stukje een lekke achterband te scoren.
Er werd echter nog meer gepresteerd vanavond. Alle deelnemers legden 5 ronden af, waardoor elk koppel 10 rondjes heeft afgelegd. Joost van Wijngaarden en Jason Schreurs deden dit het snelste en bleven Robin Roelofs/Jeroen Vernooij na een spannende strijd nipt voor. De derde plaats ging naar Rob Wouterse/Tristan Payer, kort gevolgd door het eerste dameskoppel: Lotte Koopmans/Simone van Laar. De vijfde plaats was voor het enige gemengde koppel: Noortje van Elteren/Joost Broekman.
Alle aanwezigen pakken daarmee punten voor het Grote Mercurius MTB Clubklassement, dat nu na twee manches al wat meer vorm begint te krijgen.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 21-10-2015 door Joost van Wijngaarden.