De Veurzetters zijn op zoek naar nieuw talent


Log in om te reageren.

Eerste Mercurius Zaalvoetbalteam De Veurzetters staat aan de vooravond van een nieuw seizoen in de interne zaalvoetbalcompetitie van het Radboud Sportcentrum. Voorafgaand aan de eerste seizoenswedstrijden vindt een serie trainingen en oefenwedstrijden plaats. Tijdens deze seizoensvoorbereiding hoop de directie van De Veurzetters een aantal nieuwe spelers te kunnen presenteren. Technisch Directeur Thijmen Sijnesael hoopt de puzzel af te hebben voor het begin van het seizoen: "Het is ieder jaar weer even afwachten met welk budget we de transfermarkt op kunnen gaan. Je moet natuurlijk ook altijd de externe factoren in ogenschouw houden en ik meen dat NSWV Mercurius dit jaar zo'n 40 nieuwe leden heeft mogen verwelkomen. Als er daar drieënhalve tussenzitten die een bal rechtuit kunnen spelen over een afstand van vier meter denk ik dat we kunnen spreke van een aanzienlijke impuls voor onze spelersgroep".
Gevraagd naar de doelstellingen voor het nieuwe seizoen antwoord Algemeen Directeur Joost van Wijngaarden: "hoe durf je dit te vragen. Voor een ploeg die al vier jaar op rij wereldkampioen is geworden mag niets minder worden geëist dan een herhaling van dit succes!"
Financieel Directeur Yannick Sijnesael heeft dan ook geen klagen. "De recettes lopen jaar na jaar hoger op en ook de TV-gelden rijzen de pan uit. Op ten duur weet je gewoon van gekkigheid niet wat je moet doen met al dat geld en koop je voor €0,75 een kaarsenplateau bij de kringloopwinkel die je als kampioensschaal gaat gebruiken, voor dat soort dingen hebben we nu gewoon de financiële speelruimte."
Op vrijdagavond 30 oktober vindt voor het tweede jaar in successie de officiële Veurzetters Fandag plaats rond de Grote Markt in het centrum van Nijmegen (https://www.facebook.com/events/1638405903089198/). Nadat alle supporters zich hebben verzameld voor De Waag, arriveert de spelersbus en wordt gezamenlijk koers gezet richting Sportzaal Onder de St. Steven alwaar onze helden een demonstratie zullen geven van hun kunnen. In een onderling toernooitje zullen de fans worden vermaakt met oogstrelende combinaties en weergaloze doelpunten die je nog nooit eerder zag.
"Om onze fans te bedanken, die hardwerkende burger die wekelijks een kaartje betaald om naar onze sterren te komen kijken, hebben we besloten de entree voor de gehele fandag zelf op te hoesten voor alle aanwezigen. We doen het immers allemaal voor de fans he", benadrukt de Financieel Directeur.
De komende twee weken zal Technisch Directeur Sijnesael zijn scouts het land in sturen om nieuwe talenten te ontdekken en zodoende de continuïteit van het kwalitatief uitermate hoge niveau van de selectie te waarborgen. "Studeer je in Nijmegen, ben je lid van NSWV Mercurius en weet je het verschil tussen een voetbal en een rugby, dan zijn wij op zoek naar jou!", aldus het motto van de directie in hun zoektocht naar nieuw talent.
"Men moet niet denken dat je bij Mercurius in de winter alleen maar kan spinnen en corestabilitytroep kan doen. Wij bieden een sterk alternatief voor de Mercuriaan om in de wintermaanden de conditie op peil te houden: ga zaalvoetballen. Dat moment dat je met je vrienden in de kleedkamer zit, je veters strikt, elkaar aankijkt en weet 'hier gaan we heel wat beleven', als één man het veld betreedt, het vers gemaaide gras onde je voeten voelt en beseft: wij zijn vandaag onoverwinnelijk. Met uitzondering van het vers gemaaide gras, ervaar je het allemaal bij De Veurzetters. Dat moet je meegemaakt hebben, het is een beleving waar je later met trots op terugkijkt als je met je (klein)kinderen je oude fotoalbums doorbladert", voegt Algemeen Directeur Van Wijngaarden op de valreep van het interview nog aan dit artikel toe.
Geïnteresseerden kunnen zich melden bij één van de huidige selectieleden der Veurzetters, hetgeen er inmiddels 45 zijn.

Reaguursels:

Wat is die webmaster toch allemaal aan het kloten met die site?!
Joost van Wijngaarden  0 Gepubliceerd op 16-10-2015 door Joost van Wijngaarden.