NSK verloopt niet zoals gehoopt


Log in om te reageren.

Afgelopen zaterdag werd het NSK Wielrennen verreden in Dordrecht. Mercurius stuurde een afvaardiging van 3 dames en 11 heren richting het Westen des Lands om te strijden om de nationale studententitels.
Buiten de gelicentieerde dames, was Mercurius in elke categorie goed vertegenwoordigd. De heren zonder License to Race openden het bal met 42 rondes van 1700 meter. De Mercuriusheren (Wouter Bakker, Bram Krajenbrink, Dave Verkaik, Alan Armstrong en Harold Ottens) gingen lekker tot de wedstrijd plots werd opgeschrikt door een valpartij. De aard van het incident leek dermate erg dat er een ambulance aan te pas moest komen waardoor de wedstrijd enige tijd moest worden stilgelegd. Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek onze eigen Harold het grootste slachtoffer te zijn. Hij kwam er gelukkig vanaf met een ietwat warrig en opgezwollen hoofd, niets bijzonders dus. Door dit incident was ons hele team echter uit het veld geslagen, enkel Alan wist zijn naam in de uitslag te krijgen (48e).
Daarna was het de beurt aan de dames. Na eerste de dames met licentie weggeschoten te hebben, liet de starter van dienst ook de dames zonder licentie vertrekken. Na een spannende wedstrijd wist Lieke Wijnbergen er een top-10 plaats uit te slepen. Ook Lonneke van Vugt en Marjolijn van Lier reden de wedstrijd uit, waarmee Mercurius een 9e, 12e en 15e plaats mocht bijschrijven.
Tenslotte volgden de heren met licentie. Joost van Wijngaarden mocht op eigen parcours de oranje SWN leiderstrui verdedigen, Hans Dilling, Bram Veringa, Jason Schreurs, Robin Roelofs en Jan Sachtleven stonden tot zijn beschikking om een zekere '19' en '24' in de smiezen te houden en ondertussen zelf een gooi naar de dagzege te doen. De mannen reden samen een ijzersterke koers en niets leek het winnen van de studentencup nog in de weg te staan toen met 1 km te gaan het voorwiel van Joost aan flarden werd gereden: einde koers en trui kwijt. Moegestreden reden Hans (36e), Bram (66e), Jan (71e), Robin (80e) en Jason (?e) de wedstrijd uit, maar het doel was niet bereikt. Het NSK werd niet gewonnen en de leiderstrui was kwijt.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 05-10-2015 door Joost van Wijngaarden.