GNSK Wageningen, titelprolongatie voor de vrouwen!


Log in om te reageren.

Afgelopen weekend reisden vanuit heel Nederland sportieve studenten af naar Wageningen, om deel te nemen aan het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. Zo ook 12 Mercurius dames en heren.

Zaterdag pakten de dames winst door 22 seconden sneller te rijden dan de dames van Enschede bij de ploegentijdrit. De heren wisten een zesde plaats te behalen, bij het zelfde onderdeel.

Na de TTT stond de sprintcup op het programma. Alle Mercurianen gingen door naar de tweede ronde, en pakten een aantal punten. Helaas bleven de sprintkanonnen uit…

Na een goed feestje, veel gezelligheid en een lekker ontbijtje werd het zondag tijd voor de individuele tijdrit. Opnieuw mochten eerst de dames laten zien wat ze in huis hadden op een parcours van 4 km met daarin tweemaal de Wageningse Muur. Femke en Renee werden 2e en 3e, Lieke pakte een gedeelde 6e plaats. Bij de heren werd Joost knap 3e, helaas vielen Hylke en Cedric buiten de punten (of toch niet?..).

In de wegwedstrijd reed Femke 6 ronde voor het einde weg en reed een gat van een minuut bij elkaar! Ze won de wedstrijd na een prachtige solo. Renee drukte nog net haar wiel voor een Domrenster, waarbij ze haar tweede derde plek behaalde. Onderweg haalde ook Lieke nog punten voor het klassement door als tweede te eindigen in de tussensprint. Ook Siobhan, Lieke en Ellen deden goede zaken door allemaal een goede uitslag te rijden en punten te behalen. Nina haalde helaas geen punten op zondag.

De heren hadden het zwaar in de wegwedstrijd. Daan, Hylke en Erwin hadden het zwaar, maar reden hun wedstrijd netjes uit. Pelle hield het lang vol in het peloton, maar het weekend was zwaar en ook hij moest lossen naar mate de wedstrijd vorderde. Cedric draaide nog een nette kopbeurt, en liet het daarna over aan Joost, die netjes op een 12e plek eindigde.

De vrouwen hadden met alle goede uitslagen genoeg punten verzameld om net als vorig jaar, het ploegenklassement te winnen! Het was een top weekend, op naar volgend jaar.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 14-06-2018 door Nina Zennipman.