Studentencup Amsterdam


Log in om te reageren.

19 mei was het tijd om naar Amsterdam af te reizen voor de studentencup. Er werd gestreden om de winst op het parcours bij ARC Ulysses.

De heren zonder licentie trapten af. Helaas werd de wedstrijd ontsiert door een grote valpartij, waarbij Thom Baken van ons helaas betrokken was. Met een 7e plek was onze sportcommissaris Guus de hoogst genoteerde, Hidde Merton werd 17e. Op de 19e en 20e plek eindigden Pelle en Bram.

Bij de dames werd er hard gereden. Esmée wist met een half wiel voorsprong opnieuw als eerst over de finish te komen. Een ronde ervoor dacht Renee dat ze hem gewonnen had, gelukkig hebben we de foto's nog! Nina werd 7e, Ellen 8e, Siobhan 9e, en Juliska 11e. Renee werd 18e, na haar alles of niets poging, en Ymke werd mooi 19e. Met winst en vier dames in de top tien en iedereen die hem uitreed in het peloton mogen we concluderen dat het voor de dames een geslaagde wedstrijd was.

Bij de heren met licentie werd er al vroeg een kopgroep gevormd. Daarbij waren Erwin en Arno van de partij. Helaas wist Klein Verzet het beter uit te spelen, die er met de winst vandoor gingen. Erwin en Arno werden 5e & 6e. In het peloton hield Hans zich kalm en probeerden de heren in de kopgroep nog wat te helpen met wat tips. Na een ritje van 120 km als warming up en een kleine 80 km wedstrijd kwam Hans met kramp over de finish op een 19e plaats.

Met deze uitslagen staan we weer aan kop in het ploegenklassement, met nog 4 wedstrijden te gaan.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 23-05-2018 door Nina Zennipman.