Tweemaal winst in de studentencup Delft


Log in om te reageren.

Zaterdag 24 maart stond de eerste studentencup op het programma, en wel in Delft. Omdat we niets aan het toeval wilden overlaten vertrok de Mercuriusauto zaterdagochtend in alle vroegte richting het o zo afschrikwekkende en verre Westen. Nog voor de commissie van WTOS aanwezig was kwamen wij het vijandige gebied inspecteren. En gekoerst werd er! Hoewel dameskoersen nogal eens als koffieritjes gezien worden, werd er stevig doorgereden in Delft. De drie dames van Mercurius reden attractief van voren en kregen aanmoedigingen en aanwijzingen toegeschreeuwd door de drie bondscoaches Guus, Bram en Daan. Vier rondes voor het einde probeerde Siobhan nog een uitval poging op te zetten en wat medestanders mee te krijgen. Dit liep echter op niets uit, waardoor het in de sprint werd uitgemaakt. Esmée wist haar wiel als eerste over de finish te drukken en Femke behaalde een mooie derde plaats!

De koers bij de heren zonder licentie werd snel hard gemaakt en het peloton werd één langgerekt elastiek waardoor het na enkele ronden een tijdrit training werd voor Bram. Het werd zwart voor zijn ogen en hij kon alleen nog maar ‘deurdonderen’. Guus moest zich alleen zien te handhaven in het peloton. Een voorganger gooide de positionering overhoop waardoor er uit een onmogelijke positie gesprint moest worden voor de overwinning. Geweldig snelle opkomst van achteren maar helaas lag de finish 20 meter te vroeg en moest Guus genoegen nemen met een 5de plaats.

Nadat de heren zonder licentie hun trucje hadden laten zien was het de beurt aan de heren-licentiehouders. Mercurius was aan de start vertegenwoordigd door: Hylke, Daan, Arno en Joost. De beslissende slag leek geslagen, Arno reed samen met vier andere gelukszoekers naar een voorsprong van ruim 20 seconden op het peloton. De kopgroep heeft het peloton hard aan het werk gezet maar helaas werd de kopgroep naar enige tijd ingerekend. In de een na laatste ronden tegen beter weten in een definitieve aanval van Joost, waarbij hij een voorsprong nam. Het aanstormde peloton kwam net te laat, waardoor Joost met zijn armen in de lucht als eerste over de finish kwam.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 25-03-2018 door Nina Zennipman.