NSK Veldrijden groot succes voor Mercurius!


Log in om te reageren.

21 januari was het zo ver; het NSK Veldrijden, wederom in Tilburg. Vorig jaar twee keer een tweede plaats, kunnen we nu voor de winst gaan?

Dennis beet het spits af bij het OTK, omdat hij al oud en afgestudeerd is ;)! Na een goede start kakte hij een beetje in, maar al met al heeft hij een topwedstrijd gereden. Het parcours was erg zwaar met alle drek, balken en een lange zandbak.

Aan de start bij de heren zonder licentie stonden topfavorieten Guus Schutte, Harold Ottens en Hidde Merton. Na een goede start lag Guus al meteen op tweede positie. Na een felle strijd pakte Guus in de tweede ronde de leiding over, en liet deze positie niet meer gaan! Hij kwam als eerste over de finish en werd daarmee Nederlands Kampioen van zijn categorie! Harold (7e) en Hidde (8e) kregen het ook beide voor elkaar om de top 10 van de wedstrijd te behalen (het aantal deelnemers laten we even achterwege). Na de finish werd er genoten van een ‘Mercurius Isotoon herstel pilsje’. We blijven immers studenten. Chapeau Guus! Mercurius is trots!

Zo, de toon is gezet. Door de knappe prestatie van Guus lag de lat hoog voor de dames en de heren met licentie. In beide categorieën stonden toppers aan de start, die in het nationale veld goede uitslagen rijden. Bij de dames was de eer aan Esmeé, Siobhan en Nina. Alle drie hebben de wedstrijd (die langer duurde dan gepland) op karakter uitgereden. Daan startte bij de heren met licentie. Na een aantal ronden bleef echter zijn broek achter zijn zadel steken, waardoor hij uit zijn broek scheurde. Het was nou eenmaal het NSK veldrijden, niet het NSK naaktrijden. Daan moest helaas genoegen nemen met een DNF.

Een dag met een gouden randje! Ook veel dank aan het Mercurius supportersteam! Jason, Bram, Eline, Shanna: Bedankt voor de support, foto’s en filmkunsten!

Klik hier voor wat mooie kiekjes: https://drive.google.com/drive/folders/184Sgm8OvYHB072NsxKbiYsmqH09kppFt

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 22-01-2018 door Harold Ottens.