Zware GOW cross in Miste zorgde voor spektakel!


Log in om te reageren.

Onze zondag in Miste in de woorden van Hein te Riele!

De GOW cyclocross in Miste leverde een paar mooie verrassingen op.
Siobhan en ik hadden het parcours verkend en ik mocht vervolgens als eerste van start. Toen bleek dat we de helft van de ronde niet hadden gezien. Een prachtig zwaar en glibberig stuk dat vooraf werd gegaan door een bruggetje waar ik maar net niet vanaf gleed.
Jurriaan had me voor de wedstrijd gevraagd wat ik van het parcours vond dat hij mee had uitgezet. 'Een beetje saai'. Dat viel reuze mee toen bleek dat de ronde twee keer zo lang was. Pff, wat zwaar en al mijn gebruikelijke concurrenten reden ook een stuk harder. Op doorzettingsvermogen en techniek kon ik twee van hen bij het ingaan van de laatste ronde nog inhalen en afschudden.
We slaan de vrouwen even over en dan gaan Guus en Remi van start. De laatste was al op zijn reservefiets toen hij een klein maar essentieel onderdeel van zijn voorrem kwijt raakte. De vader van Nina hielp Remi uit de brand door zijn fiets aan Remi te geven (verhaal in het verhaal: John had met die fiets even daarvoor de koers bij de masters 50+ gewonnen).
Doorzettingsvermogen is het minste dat je Remi kunt 'verwijten'. Wat een kanjer ook als je ziet hoe hij de loopstukken opvreet. Guus speelde weer een hoofdrol in zijn eigen film en de andere deelnemers zijn figuranten. Het geluk spat er af als je ziet hoe Guus door de speeltuin fietst die cyclocross is.
Drie Mercuriusvrouwen & de schoonzus van Nina zijn de ingrediënten voor een spannende koers. Eerst zetten we de banden van Esmée en Siobhan op de juiste spanning. Dezelfde banden, hetzelfde parcours en toch verschillend: dat zijn de details in cyclocross. Esmée en Siobhan troffen een parcours waar ze hun kracht goed kwijt konden. Beiden vochten zich vanuit het achterveld een weg naar voren. En ook op de technische en bochtige passages stonden ze hun mannetje. Dat laatste is een understatement als het om Nina gaat. Zelfs de zware stroken gaan haar op techniek ogenschijnlijk makkelijk af. Alledrie eindigden ze rond de 10de plek. De officiële uitslagen volgen nog.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 20-11-2017 door Siobhan Schleijpen.