NSK Mercurius geteisterd door pech


Log in om te reageren.

Afgelopen zondag van het Nederlands Studenten Kampioenschap wielrennen plaats in Amsterdam en Mercurius had wat te verdedigen. Wij stonden namelijk voorafgaand aan het NSK eerste in het ploegenklassement van de SWN. Ook hadden enkele leden nog een individuele podiumplaats verdedigen, namelijk Daan de Ridder een 3e plek, Esmee Peperkamp een 2e en Joost van Wijngaarden een 1e. Als eerste waren de dames zonder licentie aan de beurt. Helaas veel pech voor de dames in de vorm van een ketting die eraf liep, een plastic zak in de derailleur en een valpartij. Desondanks zijn Esmee en Iris te Paske erin geslaagd om in de top 10 te finishen. Esmee op een 4e plek en Iris op een 10e plek. Esmee hield met deze uitslag haar 2e plek in het klassement vast.

Hierna was het de beurt aan heren zonder licentie. In deze categorie kon Mercurius helaas geen potten breken, en geen enkele Mercuriaan wist zich in de top 10 te plaatsen. Daan de Ridder slaagde er wel in om zijn 3e plaats in het klassement van de SWN vast te houden. Vervolgens verder met de heren met licentie, met 1 Mercuriaan aan de start. Arno te Brake kwam echter na enkele ronden in aanraking met asfalt in de 180 graden bocht die elke ronde genomen moest worden. Het resultaat hiervan was een kapotte fiets, waardoor zijn wedstrijd erop zat.

De laatste categorie waar Mercurius renners aan de start had was bij de Elite/Beloften. Dit was een zeer geanimeerde koers en halverwege wist Hans Dilling zich in een kansrijke kopgroep te plaatsen. Ook hier sloeg de pechduivel echter weer toe, Hans reedt lek waardoor het einde koers was. In de uiteindelijke sprint voor plek 2 wisten Joost van Wijngaarden en Boris Rauwerdink zich niet meer te plaatsen voor een korte uitslag. Joost slaagde er wel in om zijn 1e plek in het SWN klassement vast te houden.

Door omstandigheden en pech is Mercurius er niet in geslaagd enig zilverwerk mee te nemen bij het NSK. Bij deze wel een bedankje aan alle leden die gereden hebben en de eer van Mercurius verdedigd hebben. Verder gefeliciteerd aan de renners die een podiumplaats in het algemeen klassement hebben weten te bemachtigen.

Op de uitslag van het ploegenklassement, en dus het antwoord op de vraag of Mercurius zijn 1e plek heeft vastgehouden, is het nog even wachten op de SWN

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 27-09-2017 door Boris Rauwerdink.