Succesvol weekend voor Mercurius


Log in om te reageren.

Afgelopen weekend was een druk maar zeker succesvol weekend voor de vereniging. Op vrijdag avond zat het zaaltje bovenin café de Fiets vol met leden voor de ALV, waar het oude bestuur aftrad en het nieuwe bestuur haar intrede deed.
Op de zaterdag erna stonden Joost van Wijngaarden, Esmée Peperkamp, Daan de Ridder, Erwin Huzen en Arno te Brake aan de start bij de StudentenCup te Eindhoven.
Bij de heren zonder licentie reed Daan met een metgezel weg uit het peloton. Na een lange ontsnapping werden ze helaas teruggepakt. In de massasprint behaalde Daan een 4e plek en reed Erwin naar een 9e plek.
Bij de dames wist Esmée met een andere dame uit Maastricht wel het verschil te maken met de rest. In een sprint a deux wist Esmée als eerste met haar voorwiel over de streep te komen en pakte hiermee haar eerste overwinning.
In de wedstrijd heren met licentie stonden namens Mercurius Joost en Arno aan de start. In het laatste kwartier plaatsten beide om en om demarrages, het was echter Peter de Winter die de beslissende demarrage plaatste. Na een korte achtervolging van Joost ontstond er een kopgroep van drie renners. Joost werd tweede en deed hiermee, net als Esmée en Daan goede zaken voor het algemeen klassement. Arno werd in dezelfde wedstrijd 6e.
Al met al was het een gezellige dag waar ook goede zaken voor het ploegenklassement werden gedaan.

De tweede zondag van september, dit maal 10 september, vond traditiegetrouw de toertocht Via Romana plaats. Ondanks het slechte weer van de voorgaande week én de slechte voorspellingen, was er een strak blauwe lucht en een stralend zonnetje. Dit zorgde ervoor dat ruim 350 fanatiekelingen hun racefiets uit de schuur pakten en de prachtige oude Romeinse wegen richting Xanten betraden. Op de verzorgingsposten werden de renners voorzien van heerlijke mueslirepen, fruit en iets te drinken. Na een heerlijke tocht keerden de renners terug naar café Frowijn om nog een heerlijk drankje te verorberen. Het was een fantastische dag!

Reaguursels:

Nogmaals aan alle vrijiwilligers van de Via Romana: Bedankt! Het was weer een geweldige editie.
Noortje van Elteren  +5 Gepubliceerd op 11-09-2017 door Nina Zennipman.