Arno te Brake oppermachtig bij Studentencup Maastricht


Log in om te reageren.

Arno te Brake heeft de Studentencup Maastricht op zijn naam geschreven bij de categorie niet-licentiehouders. In de tweede ronde van de koers liet Arno zijn goede benen al zien door hard weg te rijden op de klim in Wolder. Deze klim had een stijgingspercentage van 5% over een lengte van 500 meter. Kortom, een pittige klim die voor het nodige sloopwerk zou zorgen in het peloton. Arno liet zich echter weer snel terugzakken in het peloton dat inmiddels gebroken was in drie stukken. Mercurianen Erwin Huzen en Juan Leunissen konden ook mee met de eerste groep. In de groep daarachter zaten Sten Prins, Daan de Ridder, Bram Kraaijenbrink, Jelle de Graaf en Erwin de Brouwer. Erwin moest helaas snel uit de groep lossen door het zware parcours. Bram Kraaijenbrink, die een sterke koers reed, werd geteisterd door materiaalpech. Tot de laatste ronde zou de samenstelling van deze groepen zo blijven. Arno plaatste in de laatste ronde een splijtende demarrage op de klim in Wolder en zou daarna alleen over de meet gaan.
Bij de dames waren het Iris te Paske, Esmée Peperkamp, Nina Zennipman, Siobhan Schleijpen en Femke de Vries die voor een waar spektakel zouden zorgen. Wederom een sterke Mercurius delegatie aan de start. Al snel brak het peloton in twee groepen. Nina en Iris zaten in de tweede groep. In de eerste groep zaten Siobhan, Femke en Esmée. Met drie Mercurianen in de eerste groep hadden ze een sterke positie weten te bemachtigen in de koers. Het werd echter een koersverloop vergelijkbaar met Etixx Quick Step versus Ian Stannard in de Omloop van het Nieuwsblad in 2015. Conclusie, de dames konden het helaas niet afmaken en werden verrast door de leidster in het klassement die in de laatste ronde wegreed uit de groep en daarmee de winst pakte. Siobhan, Femke en Esmée werden 4, 5 en 6.
Joost van Wijngaarden, Pieter Schoenmaker, Lars Hanssen en Paul van Herpt waren deelnemers namens NSWV Mercurius bij de categorie licentiehouders. Helaas moest Paul van Herpt al snel lossen uit het peloton door het genadeloze tempo dat door de heren van Dutch Mountains uit Maastricht in de eerste ronde werd opgelegd. Ook Lars Hanssen had het snel moeilijk en moest na een paar rondes uit het peloton ook lossen. Voor Lars Hanssen was dit weer zijn eerste koers/training na zijn val in Amsterdam. Zijn vorm was naar eigen zeggen door deze val in de prullenbak gegooid. Pieter Schoenmaker kon langer aanhaken in het peloton, maar het hoge tempo en het zware parcours zorgde ook bij Pieter voor de nodige verzuring in de benen waardoor ook hij moest lossen uit het peloton. Joost van Wijngaarden, tevens drager van de leiderstrui, zat dus geïsoleerd in de eerste groep en moest 'op zijn Dumoulins' de ene na de andere aanval van de mannen van Dutch Mountains pareren. Het werd een zware slijtageslag waarin de sterksten uiteindelijke vooraan kwamen te zitten. Joost forceerde nog een breuk waarna hij met drie andere renners weg was (waaronder cocurrent Quaedvlieg), maar de samenwerking was zoek, dus de vier werden teruggepakt vlak voor de finish. De sterkeren hadden echter alsnog het meeste over en finishten als eersten. Uiteindelijk zou Joost tweede in de sprint worden vóór Lars Quaedvlieg waardoor hij zijn leiderstrui kon behouden. NSWV Mercurius staat daarmee ook nog steeds eerste in het SWN ploegenklassement. De volgende studentencup wedstrijd zal plaatsvinden op 17 juni in Enschede.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 22-05-2017 door Lars Hanssen.