NSK TT: Mercurius keert huiswaarts met zilver, een leiderstrui en zeven top-10 noteringen


Log in om te reageren.

Na een jaar van afwezigheid, was het NK Tijdrijden voor studenten dit jaar terug op de SWN Kalender. De Wageningse studenten van WSWV Hellingproof tekenden voor een succesvolle organisatie van dit tijdritkampioenschap. Er werden rondes van een ruime zes kilometer gereden in de polders ten Noorden van Wageningen.

De heren zonder licentie begonnen de dag met elk drie van deze rondes, goed voor in totaal 19 kilometer. Thomas van Ee beet zijn tanden stuk op de tijd van Systse Leenstra uit Delft, die zich de beste specialist toonde bij de heren zonder licentie. Voor Thomas restte de mooie tweede plaats in een veld van 29 deelnemers. De andere deelnemers namens Mercurius in deze categorie deden het ook goed. Daan de Ridder verdedigde zijn plaats in de top-10 van het Studentencupklassement door hier 7e te worden. Wouter Bos werd 9e. Erwin Huzen (13e) en Bram Krajenbrink (27e) presteerden ook naar behoren.

Daarna was het de beurt aan de dames, welke twee rondes moesten afleggen. De wind was inmiddels harder gaan waaien, een trend die zich gedurende de dag voortzette. Siobhan leek hier de minste last van te hebben en werd vierde bij de dames zonder licentie. In diezelfde categorie behaalde ook Femke (6e) en Esmee (7e) mooie ereplaatsen. Simone viel net buiten de top-10 met een 13e plaats in een veld van in totaal 17 deelneemsters. Voor verwerking van het studentencupklassement werden de uitslagen van de dames met- en zonder licentie later nog samengevoegd.

Bij de heren met licentie tenslotte nog één Mercuriaan aan het vertrek. Joost van WIjngaarden stond voorafgaande aan dit kampioenschap tweede in het SWN klassement en wilde vandaag leider Lars Quaedvlieg achter zich houden om zo de trui over te nemen. Met een 9e plaats slaagde Joost hier ternauwernood in. Net als in Amsterdam eindigde de klassementsleider namelijk precies één plaats achter Joost, waarmee deze nu over vier verreden Studentencups net één punt meer heeft dan Lars Quaedvlieg. Joost zal volgende week in Maastricht dus in het hol van de leeuw in de oranje leiderstrui van start gaan.

Meer foto's volgen, in het Facebookevent van het NSK Tijdrijden.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 15-05-2017 door Joost van Wijngaarden.