Robin rijdt een sterke wedstrijd in Remouchamps


Log in om te reageren.

Afgelopen weekend reed Robin een enduro-wedstrijd in Remouchamps, net onder Luik. We laten hem aan het woord over zijn wedstrijd.

Vrijdagavond begon het avontuur al, snel de auto in om naar Remouchamps te rijden Zaterdagochtend zou daar de ‘Ambleve Legend enduro’ om 8 uur starten.
De naam ‘Legend’ was niet verkeerd gekozen, want wat een dag en wat een parkoers kregen we voorgeschoteld! 41 km met 1800 hoogtemeters mountainbiken over super steile klimmen en afdalingen, waar ik achteraf van dacht of dit wel verantwoord was.

De dag bestond uit acht getimede stages naar beneden (al moest er af en toe ook het nodige geklomen worden tijdens deze stages) en natuurlijk dan ook acht helse klimmen. In de ochtend was het nog erg nat van de regen die de afgelopen dagen gevallen was. Dit maakte het erg moeilijk om goed grip te houden en snel naar beneden te rijden. De trails waren bijna allemaal nieuw gemaakt, dus een beetje spoorzoekertje was het soms wel. Na de ochtend overleefd te hebben, hadden we een wel verdiende lunch in het heerlijke zonnetje. We moesten nog aardig snel lunchen, want de tijd om bij de volgende stage te komen was erg kort!

In de middag begon alles lekker droog te worden en hadden mijn banden gelukkig ook weer een stuk meer grip en kon ik een paar mooie uitslagen rijden bij de stages. Tussen alle bomen en stenen door slalommend had ik in mijn beste stage een 10e plaats gehaald en ook een niet te voorkomen crash gehad. Het was een ware slijtage slag, van de 350 deelnemers zijn er ruim 100 deelnemers uitgevallen door valpartijen of materiaal pech. Ik was al helemaal gelukkig dat ik zonder ernstige kleerscheuren de dag vol had gemaakt!

De dag heb ik afgesloten met een heerlijk Chimay biertje terwijl de laatste deelnemers nog binnen druppelde. Na 7,5 uur wedstrijd ben ik 33e algemeen geworden en 15e in mijn klasse, waar ik uiteraard heel blij mee was! Nu is het tijd voor mijn volgende avontuur, de ‘Transversubienne’, waarvoor ik nu in Zuid Frankrijk zit. Als ik terug ben zal ik jullie alles vertellen over dit avontuur bij de MTB training.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 10-05-2017 door Jason Schreurs.