Derde plaats voor Daan de Ridder op Studentencup Amsterdam


Log in om te reageren.

Afgelopen zaterdag vond er opnieuw een studentencup plaats in Amsterdam-Noord. Elf mercurianen waren afgereisd naar het snelle wielerparcours van sportpark de Weeren om het op te nemen tegen de andere studentenwielerverenigingen van Nederland.
Bij de heren niet-licentiehouders waren het Daan de Ridder en Erwin Huzen die het spits zouden afbijten die dag. Erwin zou die dag eigenlijk mee doen met het NSK roeien in Amsterdam, maar door een aanvaring was zijn boot niet meer bruikbaar en in plaats daarvan deed hij mee aan deze studentencup. Daan de Ridder reed meteen goed van voren en zat mee bij de eerste ontsnapping van de dag. Mede door goed afstopwerk van Erwin kon deze kopgroep van zes man wegblijven. Het draaide dus uit op een sprint voor de mannen in de kopgroep en Daan werd uiteindelijk derde! Erwin werd even later zesde in de sprint van het peloton. Een zeer mooie prestatie van beide heren!
Femke de Vries, Iris te Paske, Nina Zennipman, Esmée Peperkamp en Siobhan Schleijpen waren de deelnemers bij de dames. Gedurende de gehele koers van de dames was er geen enkele ontsnapping. Door de sterke Noord-Hollandse tegenwind bleek het lastig te zijn om te ontsnappen uit het peloton. De dames van Mercurius reden goed van voren en verrichtten nog enkele pogingen om weg te komen, maar uiteindelijk werd het dus een massasprint waarin Siobhan sterk zesde werd.
Bij de categorie heren licentiehouders waren het Joost van Wijngaarden, Lars Hanssen, Robin Roelofs en Pieter Schoenmaker die voor een spannend koersverloop zouden zorgen. Alle vier waren betrokken bij diverse ontsnappingen. Op ongeveer drie kwart van de race was Lars betrokken bij een valpartij. Robin Roelofs wist uiteindelijk mee te zitten bij de beslissende ontsnapping en werd zesde.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 24-04-2017 door Lars Hanssen.