Joost van Wijngaarden wint Studentencup Wageningen!


Log in om te reageren.

Zaterdag 1 april vond in Wageningen de tweede studentencup van het jaar plaats. Wederom was er een grote groep Mercurianen afgereisd naar het wielerparcours van WV Ede om het op te nemen tegen de andere studentenwielerverenigingen.
Bij de niet-licentiehouders waren het Pieter Schoemaker en Bram Krajenbrink die op het lastige parcours in Ede zouden strijden om de overwinning. Pieter Schoemaker zou uiteindelijk sterk 5e worden in de overgebleven groep die sterk uitgedund was. Bij de dames deed Esmée Peperkamp mee. Esmée werd sterk zesde in de eindsprint.
Bij de licentiehouders waren Paul van Herpt, Harrold Ottens, Lars Hanssen, Boris Rauwerdink, Joost van Wijngaarden en Hans Dilling de renners namens NSWV Mercurius. Het beloofde een harde koers te worden door het hoge tempo wat werd opgelegd door diverse mannen. Het was een wedstrijd waarbij degene die zijn duim het langs tussen de deur kon houden zou gaan winnen. Uiteindelijk bleef er een groep over met zes renners waar Hans Dilling en Joost van Wijngaarden onderdeel van waren. Hans en Joost speelden hun overtal uit à la Quick-Step door om beurten demarrages te plaatsen. Lars Quadvlieg van Dutch Mountains Maastricht maakte het nog even spannend door weg te rijden in de laatste rondes. Lars werd uiteindelijk terug gepakt. Niet lang daarna was het Joost van Wijngaarden die zou wegspringen uit het groepje. Deze ontsnapping bleek wel beslissend te zijn en Joost haalde daarmee de overwinning binnen voor NSWV Mercurius. Hans werd nog derde in de sprint om de ereplaatsen die daarop volgde. Boris Rauwerdink reed ook een sterke koers door te finishen in de tweede groep. Joost en Hans gefeliciteerd met deze prestatie. Joost neemt nu ook de tweede plaats in het algemeen klassement in achter Lars Quadvlieg. De volgende studentencup zal plaatsvinden op 22 april in Amsterdam.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 02-04-2017 door Lars Hanssen.