Prachtdag voor NSWV Mercurius bij Studentencup Delft.


Log in om te reageren.

Afgelopen zaterdag vond de eerste SWN studentencup plaats te Delft. Een grote delegatie mercurianen was afgereisd naar het mooie Delft om het op te nemen tegen de andere studentenwielerverenigingen in Nederland. Bij de dames waren het Siobhan Schleijpen, Esmée Peperkamp en Nina Zennipman die de andere dames 'het snot voor de ogen zouden rijden'. Esmee reed naar een nette top-10 plaats en Siobhan en Nina finishte sterk in het peloton.
In de categorie heren niet-licentiehouders deden Sten Prins, Pieter Schoenmaker, Harold Ottens, Tim van der Werf, Daan de Ridder, Jason Schreurs, Remi van Oosterhout, Guus Schutte en Bram Krajenbrink mee. Deze race zou uiteindelijk in de laatste ronden worden beslist, mede door het makkelijke parcours in Delft. Guus Schutte die al vele kilometers maakte afgelopen winter om fit te zijn voor deze wedstrijd behaalde een sterke vijfde plaats.
Joost van Wijngaarden en Paul van Herpt deden mee in de categorie heren licentiehouders. Joost trapte vanaf de start het gaspedaal in en wist zich te positioneren in een groep van 20 man. Deze groep dunde zich uit tot een groep van acht man. Joost probeerde een sprint te voorkomen door in de laatste ronden te ontsnappen, maar moest uiteindelijk toch sprinten voor de overwinning. Hij werd uiteindelijk vierde in deze sprint.
Volgende week vindt de tweede studentencup plaats in Ede/Wageningen. Ook daar zal NSWV Mercurius zijn spierballen laten zien.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 26-03-2017 door Lars Hanssen.