Team Mercurius wint Cerberus Cross; 6 (oud-)leden op het podium


Log in om te reageren.

Liefst negen (oud-)Mercuriusleden gaven gisteren acte de presence bij de Cerbeus Crossduathlon in Groesbeek. 7 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en nog eens 3,5 km lopen, dat alles off-road. Op verschillende onderdelen was er blauw-wit succes!

Rob Wouterse (12e) en Dieuwertje Poort legden deze loodzware beproeving individueel af. Dieuwertje ging zelfs met een zilveren medaille naar huis bij de dames!
Ook VOMmers David de Munnik en Jefte de Bruin deden individueel een gooi naar de prijzen. Laatstgenoemde reed daarbij zeer onfortuinlijk lek, wisselde snel een bandje in de wisselzone en wist alsnog te finishen (36e), evenals David (84e).

Bij de duo's - loper en een mountainbiker leggen in estafettevorm samen het traject af - was het Mercurius dat de boventoon voerde. Mercuriaan Lotte Koopmans wist samen met haar duopartner Laura Turpijn als eerste te finishen na een wervelend fietsonderdeel van Lotte. Tweede werden Charlotte Lenting (loper, Mercurius) en Femke van Kessel (mountainbiker, VOM).

Ook bij de heren winst voor Mercurius. Joost van Wijngaarden (loper) en Robin Roelofs (mountainbiker) denderden in door het Groesbeekse bos. In een tijd van 1:37'43" zetten zij overall de snelste tijd neer. Na de NSSR verkiezing woensdag en de NSK-titel bij het traplopen van vrijdag sluitt onze kersverse sportman van het jaar de week daarmee in stijl af.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 19-12-2016 door Joost van Wijngaarden.