Mercurius opnieuw aanwezig bij de Zevenheuvelenloop


Log in om te reageren.

Hoor de wind waait door de bomen..
Niet Sinterklaas maar de Zevenheuvelenloop was het afgelopen weekend in aantocht. Meerdere Mercurianen hebben dit weekend het gure herfstweer getrotseerd om deel te nemen dan wel vrijwilligerswerk te verrichten voor de Zevenheuvelennacht-en loop. Voor Jelle, Nina en Siobhan begon het circus van de loop om half tien op zondagochtend. Wij mochten als één Mercurius-front de T-shirt verkoop gaan verzorgen. Met elk een pet van stichting Zevenheuvelenloop op en een XXL-shirt van diezelfde stichting aan waren wij klaar voor de drukte die over enkele uurtjes zou losbarsten. De T-shirts vlogen ons om de oren, niet enkel door de stormloop maar evenzeer door de immense wind. Het Zevenheuvelenweekend werd gekenmerkt door dergelijk stormachtige weer. Toch heeft de organisatie alles, op een paar omgewaaide hekken en borden na, in goede banen weten te leiden. Ook de vrijwilligers werden beschermd tegen de kou door de geregelde aanvoer van koffie, thee, soep en warme chocolademelk. Zo kon onder andere de bemanning van de T-shirt stand de handen warm houden.

Mercurianen werden ook aan het werk gezet als hekkensjouwers, nummeruitdelers en zelfs meefietser bij de eerste vrouw. Alleen al het feit dat er veel bekende gezichten waren, zorgde voor een goede sfeer gedurende de dag.
Na een dag vol ouwehoeren met hardlopers, hard werken, verkleumen en bovenal gezelligheid keerde de vrijwilligers voldaan huiswaarts.

Diverse Mercurianen namen deel aan de loop zelf. Zo zetten o.a. Lieke Wijnbergen, Charlotte Lenting, Hidde Hendriksen, Joost van Wijngaarden en Hans Dilling scherpe tijden neer.

Telt daar alle uitgevoerde werkacties in de weken vooraf bij op en je kunt wel stellen dat Mercurius weer op behoorlijke wijze haar steentje heeft bijgedragen aan dit fantastische Nijmeegse evenement. Op naar de volgende editie! (En de Stevensloop op 19 maart!)

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 21-11-2016 door Siobhan Schleijpen.