Crossers houden eer hoog in bewogen Mercuriusweekend


Log in om te reageren.

In een weekend waarbij menig Mercuriaan laat thuis kwam van de Veurzetters Fandag op vrijdag en/of het VOM Lustrumfeest op zaterdag, werd er ook gewoon weer gecrosst door diverse fanaten.

Uiteraard was Hein te Riele weer van de partij. Waar de rest van VOM hun morgen braakliggend op bed doorbracht, was op een braakliggend terrein op een industriecomplex in Doetinchem-Zuid onze crossprofessor actief tijdens de plaatselijke GOW Veldrit. Met zijn geblondeerde coupe onder zijn helm, als erfenis van zijn act tijdens het Lustrumfeest van de avond ervoor was hij in vorm als nooit te voren. Geblondeerd haar in combinatie met een bloedvorm, waar kennen we die van...? Hein rockte zoals enkele uren ervoor op het podium en stoof (op der 'Scooter') naar een knappe 7e plaats in het veld Masters 50+. Zaterdags in Apeldoorn werd hij pas 37e. Kun je zien dat tussendoor een feestje op zijn tijd die oude man goed doet! (Of is het toch dat geblondeerde haar?)
Tijdens de GOW veldrit in Doetinchem kwamen ook Nina Zennipman, Remi van Oosterhout en Joost van Wijngaarden aan het vertrek. Nina werd in de dameskoers 12e. Op de meer technische parcoursen in deze reeks kwam Nina al beter voor de dag. Een dag eerder werd ze bijvoorbeeld nog 7e in Apeldoorn, terwijl die race niet eens naar wens verliep. Ze staat inmiddels dan ook 5e in het regelmatigheidsklassement.
Remi van Oosterhout reed na zijn debuut op het Open Limburgs Kampioenschap in Reuver twee weken terug vandaag zijn eerste GOW Wedstrijd. Hij kwam nog wat te kort op de lange stuiterende powerstroken die deze cross veel kende, maar toonde zich in de technische passages al de meerdere van een groot deel van zijn concurrenten. Als 26e van de 41 kwam hij over de streep: lang niet verkeerd voor een hardloper die pas een jaar op de fiets zit!
In dezelfde wedstrijd kwam ook secretaris Joost van Wijngaarden nog in actie. Zijn hardloopprestaties verraadden al dat het met zijn fysiek wel goed zit momenteel en dat liet hij dan ook zien op dit snelle rondje waarbij sterke renners in het voordeel waren. Na een matige start denderde hij als een stoïcijnse stoomlocomotief over de stuiterende stroken langs verschillende voorgangers. In de laatste ronde stuitte hij op Wessel Zennipman, de oudere broer van Nina, die hem in de laatste bochten nog klopte voor de 6e plaats.

Een dag eerder had Joost al samen met Mercurius' eliterenner Jeroen Janssen als pelotonvulling gefungeerd bij het feestje van Matthieu van der Poel in Rosmalen. De Grote Prijs van Brabant was onze Mercuriusmannen iets te machtig. In de achterhoede van dit crossgeweld weerden zij zich echter kranig. Ook na gedubbeld te zijn door M. vd Poel, D. vd Poel, C. van Kessel, D. Sweeck en E. Iserbyt, bleven zij keurig hun rondjes mee rijden en vochten zich door de vele technische passages op het terrein van Autotron. Jeroen werd 40e, Joost 43e, waarmee zij hun doelstelling om onder hun startnummer te finishen behaalden. Beide coureurs hebben genoten van de entourage en het vele publiek, maar trokken de conclusie dat er nog wat werk te verzetten is in aanloop naar het NK Veldrijden in Sint Michielsgestel op zondag 8 januari 2017.

Nog één uitslag die we u niet willen onthouden in dit crossverslag: Robin Roelofs werd zaterdag 28e in de KNWU Amateurkoers in Apeldoorn. Na de 15e plaats op het Regiokampioenschap in het Gelderse Beek, een tweede blijk van klasse op de crosser van onze gewezen sportcommissaris mountainbike.

Over Apeldoorn gesproken, zondags bezochten enkele Mercurianen ook nog de wereldbeker baanwielrennen in het Omnisport. De kaartjes waren gratis, die hadden we verdiend met het winnen van de publieksactie van de KNWU vereniging van het jaar verkiezing. Dus bedankt, enkele van onze leden hebben een mooie dag beleefd dankzij uw stem!

Zaalvoetballen, crossen, crossen, lustrumfeest, crossen, baanwielrennen. Ondertussen hebben de bestuursleden ook nog het Mercuriushok verhuisd van de goede oude stek onder het Sportcentrum, naar een tweetal stalboxen aan de d'Almarasweg. Het was me het weekendje weer wel. En dan nu weer aan de studie!

Reaguursels:

GESTEL! Ik kom daar iedereen mega hard aanmoedigen.
Olivier Schnitzeler  +2 


Ik kom waarschijnlijk ook wel even kijken hoe Sint Michielsgestel erbij hangt.
Hidde Hendriksen  0 Gepubliceerd op 14-11-2016 door Joost van Wijngaarden.