Mercurius goed vertegenwoordigd in 'Familie Cross'


Log in om te reageren.

Het was weer cross wat de klok sloeg dit weekend. Geen crossweer, dat nog even niet. Plaats van handeling dit weekend: Oldenzaal en Reuver. Hein te Riele doet verslag van een heerlijk weekendje veldrijden met Mercurius.

'Eén grote familie'

Zaterdag gaf Mercurius massaal acte de presence in Oldenzaal met Jeroen Janssen, Paul Brussee, Gert Jan van de Lagemaat, Cedric Cortenraad en Joost van Wijngaarden bij de mannen 18+, Nina Zennipman bij de vrouwen en Hein te Riele bij de masters. In omgekeerde volgorde kwamen ze aan de start op het hele snelle rondje, dat bestond uit een paar asfaltstroken, leuke singletracks en een passage door het mulle zand en over een strandje. Een parcours voor wegrenners. Het was de tweede cross van het seizoen voor Hein, hij ging behoudend van start. Met prachtige passages door het zand en over het strand en goed aangemoedigd vanaf de kant en vanuit de ploegwagen reed hij zich naar een verdienstelijke 15de plek.
Daarna trad Nina aan. Nina knokte in een groep die steeds groter werd voor een 5de plek. Daarin nam ze voortdurend initiatief. Haar lef en aanvalslust boezemde kennelijk angst in want in de laatste ronde werd ze in het pak gezet en bijna van de fiets gereden en viel zo net buiten de top 10: 11de maar wel met een mooie 4de plaats in het regelmatigheidsklassement.
Dan de mannen. Cedric reed fantastisch. In zijn allereerst cross verbeterde hij rondje voor rondje en doorliep een snelle leerschool. Over een paar wedstrijden zal hij heel wat kerels meer achter zich kunnen laten. Gert Jan en Paul streden in de grote middenmoot waarbij Paul in de laatste ronde met de pechduivel moest afrekenen: lek. Niets om je door uit het veld te laten slaan, want Paul heeft binnenkort alles voor elkaar om weer serieus te gaan crossen: 'Dugasten' op zijn nieuwe tubewielen. Na een goede ouverture voor Gert Jan twee weken terug in Vorden, had hij vandaag naar mijn idee een iets mindere dag. Nu moet gezegd dat het deelnemersveld groot en goed was dus dat scheelt wel. In dat deelnemersveld ook Jeroen en Joost. Die streden in een grote groep voor plaats 3 en later plek 4. Joost nam in de eerste helft van de koers veelvuldig en met branie initiatief en liet de rest van het dozijn renners kreunen om terug te komen in zijn wiel. Jeroen hield zijn kruit droog voor de laatste rondes en reed zo naar een hele mooie 5de plaats. Een plekje voor Wessel Zennipman, de broer van Nina. Joost kan met zijn 14de plaats trots terugkijken op een sterke wedstrijd waarin hij er mede voor zorgde dat het publiek een spannende koers kreeg voorgeschoteld.

Zondag werd in Reuver het open Limburgs kampioenschap veldrijden verreden. Met Hidde Hendriksen en Remi van Oosterhout had Mercurius ook daar twee ijzers in het vuur. En omdat jullie natuurlijk benieuwd zijn naar hun verrichtingen, maakte Hidde daar ook nog een verslagje van:
"Hidde en Remi waren naar het immer zonnige zuiden afgereisd om hun kunsten te vertonen. Remi deed dit met verve. Na een goede start eindigde hij, in zijn eerste cross ooit, op een mooie 22e plaats. Hidde had helaas materiaalpech: In de laatste ronde kwam zijn ketting vast te zitten en kon hij de finish niet meer per fiets bereiken. Maar al met al mogen beiden terugkijken op een mooi dagje spelen in het bos."

Terwijl we het gevecht van Joost en Jeroen met haar broer en 13 anderen gade sloegen zei Nina: "cross is net één grote familie. Het is gezellig en iedereen kent elkaar." Met negen renners leverde Mercurius dit weekend een flinke bijdrage aan dit familiefeest.

Reaguursels:

Leuk, zo'n tak van de crossfamilie binnen Mercurius. Ga zo door!
Olivier Schnitzeler  +1 Gepubliceerd op 31-10-2016 door Hein te Riele.