Diner Rouler wederom een unaniem succes


Log in om te reageren.

Het intro-eten, zoals dat al sinds jaar en dag georganiseerd wordt binnen Mercurius, is sinds drie jaar omgedoopt tot Diner Rouler. Drie groepen van zo'n acht nieuwe en oudere leden trekken het centrum van Nijmegen door op zoek naar een voor- hoofd- en nagerecht. En dat alles voor slechts €5: Hulde aan de organiserende activiteitencommissie.
Wie geluk had, nuttigde zijn voorgerecht bij Hans en Lars, welke laatste in hoogst eigen persoon met zijn blote mannen klauwen de bollen samengeknepen macaroni met smac, kaas en paneermeel in de frituur flikkerde. In een mum van tijd zag de ruimte blauw van de rook, maar dat deerde de eters allerminst: de gefrituurde macaronibollen waren om te smullen! Hans was ondertussen druk met het hoofdgerecht dat bestond uit een lasagne, gevuld met gehakt, bacon én hotdogs, afgetopt met cheddar, omdat het gerecht wel een beetje moest vullen. Naar verluidt heeft het tweede groepje dat op bezoek ging bij dit olijke duo nog altijd last van de maag.
Bij Cédric en Olivier ging het er een stuk culinairder aan toe. De richtlijnen van de haute cuisine volgende schotelden zij hun eerste gasten pompoensoep voor. Alles uiteraard handgeplukt, geselecteerd, gewassen, gesneden, gepureerd en opgewarmd. Dat alles geserveerd een wit plastic wegwerpsoepkommetje. Zo zijn die jongens. Als hoofdgerecht schonken zij hun gasten het genoegen echte lamskoteletten te eten. Gegarneerd met blaadjes munt en gekruide Turkse wortels. Volgens secretaris en kenner op het gebied van wortels Joost de lekkerste wortels die hij ooit at. Pieter had liever nog een portie Turkse Tortels op zijn bord gezien.
Jason en Rob, het derde duo dat zich in de keuken heeft uitgesloofd, ging op de internationale tour. Italiaans brood vooraf en Indiase curry als hoofdmaal. Hoewel sous-chef Jason niet geheel tevreden was over de samenstelling van zijn 'oranje drap', mocht het eindresultaat er wezen. Zoals aan de foto's te zien is, moeten hun gasten ongetwijfeld hebben gesmuld van hetgeen zij voorgeschoteld kregen.
Nadat alle drie de groepen zowel een voorgerecht, als hoofdgerecht achter de kiezen hadden, werd er koers gezet richting Café de Fiets alwaar de bakken vanille, en trio-ijs duidelijk al enige tijd op ons stonden te wachten. Olivier en Cédric waren in verband met de afwas van hun plastic wegwerp-bordjes en -soepkommetjes wat later, maar nadat ook zij hun warme naar vanille en trio-ijs smakende siroop hadden weggewerkt, kon de afterparty beginnen.
In verband met de hitte en overmatig geluidsniveau binnen in het café, liep de naborrel al snel uit op een staande receptie op het terras langs de Grotestraat. De recepten en recensies van het eerder die dag verorberde voedsel werden driftig uitgewisseld. Verder werd de avond gevuld het warm maken van de dames van dispuut Myosotis (voor een lidmaatschap bij Mercurius) en het achterna hollen van een pingpongballetje dat de steile Grotestraat afrolde. Zo ziet u maar, bij Café de Fiets is altijd wat te doen.
Aldus het relaas van een zeer geslaagde editie van het intro-eten, alias Diner Rouler. Op naar een nieuwe succesvolle editie in 2017.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 16-09-2016 door Joost van Wijngaarden.