Mercurius 58e op NCK


Log in om te reageren.

Afgelopen zaterdag keerde Mercurius na enkele jaren van afwezigheid terug op het NCK: Het Nederlands Clubkampioenschap dat traditiegetrouw betwist wordt in een ploegentijdrit. Locatie: Dronten, in het Noorden van Flevoland, wind gegarandeerd dus. Met 6 man strijden tegen de elementen, 6 coureurs, 6 fietsen, samen tegen de wind. Het parcours dat afgelegd diende te worden was 52000 meter lang en de tijd van de vierde man telt.
Onder aanvoering van specialist ploegentijdrijden Joep Timmermans, stoomde de Mercuriustrein met een gemiddelde snelheid van 45 km/h naar een 58e plaats. De trein bestond verder uit 5 NCK-debutanten: Roger Termont, Bram Veringa, Robin Roelofs, Harold Ottens en Thijmen Jeroense.
Pas na 40 kilometer moest de eerste Mercuriaan de rest van de trein laten gaan, enkele honderden meters later echter ook direct de tweede en het had niet veel gescheeld of er vloog ook direct een derde af. Er werd kennelijk even hard door getrokken aan kop van de trein. Gelukkig kon Bram met hangen en wurgen nog net zijn wagonnetje aan blijven haken. Van zes, nu dus ineens met 4 man, met nog 10 kilometer te gaan. Het tempo werd echter geconsolideerd en zo bereikten Roger, Joep, Robin en Bram ruim een uur nadat ze gestart waren de finish.
Gezien de onervarenheid van de ploeg en het geringe aantal gezamenlijke trainingen, kijken de 6 heren tevreden terug op hun NCK. Zoals het bij alle 72 deelnemende ploegen gaat, werd na afloop druk gespeculeerd over wat er goed en minder goed ging en dat 'we het volgend veel beter aan gaan aanpakken'. Bij deze is dus de voorbereiding voor het NCK 2016 begonnen!

N.B. In dezelfde categorie nam ook Mercuriaan Joost van Wijngaarden nog deel met zijn team DRC De Mol, zij werden 15e. Het NCK werd gewonnen door DTS uit Zaandam met profs Mike Terpstra en Ramon Sinkeldam aan boord.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 27-09-2015 door Joost van Wijngaarden.