Joost wint Studentencup Enschede. Lotte timmert aan de weg als mountainbikester


Log in om te reageren.

Goed nieuws de afgelopen week van ons wedstrijdfront.

Mountainbikester Lotte Koopmans timmert flink aan de weg. Onlangs stond ze samen op het podium met Nederlands Kampioene Anne Terpstra. In de stand om de BeNeLux trophee staat ze momenteel op de 5e plaats. Lotte heeft het afgelopen jaar een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Na een licentie te hebben genomen namens NSWV Mercurius en in onze kleuren al de nodige knappe prestaties te hebben geleverd, werd Lotte al snel gevraagd om voor het Kona LTD Team uit te komen, waarvoor ook onze voormalig sportcommissaris mountainbike Robin Roelofs actief is.
Door de recente prestaties heeft Lotte zich nu gekwalificeerd om Worldcups te mogen rijden.

Ook op de weg gaat het onze wedstrijdrenners voor de wind. Joost van Wijngaarden wist afgelopen zaterdag de Studentencup in Enschede op zijn naam te schrijven. Al vroeg in de wedstrijd reed er een kopgroep van vier man weg die duidelijk sterker was dan het achtergebleven peloton. Nadat het kwartet het peloton op een ronde had gezet op het korte rondje op vliegbasis Twente, begon het spel voor de winst. Mercuriaan Ruben van Kempen, uitkomend voor De Meet, en Gerwin Veltman (Klein Verzet) werden het slachtoffer van het spel in de kopgroep waarna Joost samen met Peter de Winter (Squadra Veloce) zich opmaakte voor een 'sprint a deux'.
Met een sterk eindschot op het laatste stuk versloeg Joost zijn college eliterenner uit Eindhoven en kon hij met de handen in de lucht de finishstreep passeren.
Met deze winst doet Joost goede zaken voor het SWN Studentencup klassement waarin hij na dit weekend op de derde plaats staat achter diezelfde Peter de Winter en klassementsleider en Mercuriaan Hans Dilling.
Hans en Joost gaan nu als de nummer 1 en 3 van het klassement naar het NSK, dat op zondag 25 september wordt verreden in Berg en Dal, nabij Nijmegen. Saillant detail: beide heren zitten in de organiserende NSK-commissie en zijn daarmee mede verantwoordelijk voor de parcourskeuze: een 9-kilometer lange omloop door het heuvelterrein rond Nijmegen. Zorg dat u daar bij bent! www.nskwielrennen2016.nl

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 07-09-2016 door Joost van Wijngaarden.