Jaarafsluiting Mercurius


Log in om te reageren.

Je had het moeten zien. Twintig Mercurianen, als jonge lammetjes zo blij, stormden de trampolines op.
In de aanloop naar deze activiteit - waarvan het hoofdbestandsdeel trefbal zou zijn - werden er al beloftes gemaakt. Jan ging Klaas helemaal de moeder gooien. Piet ging met Henk als werpobject, Karel de moeder gooien. Dat zegt genoeg.
De frustraties van een jaar lang niet in vorm geraken vanwege een overdaad aan studielast, alcohol, slaaptekort of een combinatie daarvan werden geconcentreerd in de twee uur dat de ongeveer 30 trampolines ter beschikking van dit stelletje ongeregeld waren.
De foto die bij dit nieuwsbericht als eerste is toegevoegd geeft een goede samenvatting van alles dat er gebeurde deze middag.
Ik zal het nog eens rustig voor u allen herhalen.
De eerst tien minuten mochten we vrij springen, zodat we gewend konden raken aan de trampolines. Tien minuten later was het al een slagveld. Mensen lagen uitgeput, bezweet, hijgend of schreeuwend over het veld verspreid. Vol ongeloof dat de inspanning van zojuist slechts tien minuten duurde; het leek wel een uur! En toen moesten ze nog 11 keer zo lang!
Fietsen is een simpele sport. Veel motorische vaardigheden zijn er niet voor nodig om overeind te blijven. (Hoewel ondergetekende daar wellicht geen geldige zeggenschap in heeft.)
Om wat aan de techniek te werken moesten we een aantal estafettes en van-alles-en-nog-wat-oefeningen uitvoeren. Best prettig, want je kon rusten tussendoor. Overduidelijke allround kampioenen estafette bleken Dirk, Joost v. W, Cédric en Olivier.
Tim en Lars H. schitterden in souplesse tijdens het 'streetrunnen'.

Maar toen kwam het! Terwijl de begeleiders de ballen oppompten en netten ophingen, laadden de Mercurianen zich voor op de tweede helft. Het trefbal ging beginnen.
In teams van vier of vijf personen werd een mini-competitie gespeeld. Het team van Sven, Joost B., Lars U. en Rob bleef ongeslagen.
De rest werd in de pan gehakt.
Ik kan toevoegen dat er hard gevochten is, en dat de nodige frustraties zijn vertaald in oprechte passie, maar de foto's tonen het echte verhaal.

Tip: Je kunt de foto's op volledig scherm bekijken door rechtsboven op de foto te klikken.

De dag eindigde met een barbecue in huize van Elteren. De regen dwong ons binnenshuis, maar dat drukte de pret allerminst. Als kers op de taart reikte het bestuur de prijzen voor het clubklassement uit aan de respectievelijke nummers één, twee en drie van iedere categorie.
De winnaars staan hier nogmaals genoemd:
MTB Dames:
1. Lotte Koopmans
2. Simone van Laar
3. Noortje van Elteren

MTB Heren:
1. Robin Roelofs
2. Joost van Wijngaarden
3. Jason Schreurs

Wielrennen Dames:
1. Lieke Wijnbergen
2. Simone van Laar
3. Lotte Koopmans

Wielrennen Heren zonder licentie:
1. Cédric Cortenraad
2. Olivier Schnitzeler
3. Roger Termont

Wielrennen Heren met licentie:
1. Joost van Wijngaarden
2. Hans Dilling
3. Bram Veringa


Het volledige klassement vind je hier.
Nu de zomervakantie begint, en ieder zijn acht weken rust in de hoop op supercompensatie start, kijk ik vooruit naar het nieuwe collegejaar, met nog meer knotsgekke activiteiten, al direct vanaf september!
Zie hier voor alle informatie!
Fijne vakantie!

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 03-07-2016 door Olivier Schnitzeler.