Holleweg Challenge: Joost van Wijngaarden wint afsluiter clubklassement


Log in om te reageren.

Vanavond is onder zomerse omstandigheden het Grote Mercurius Clubklassement afgesloten met de Holleweg Challenge. Tijdens dit nieuwe clubwedstrijdje in de reeks van zeven werden de laatste punten verdeeld om uit te maken wie zich dit jaar de clubkampioenen van Mercurius mogen noemen.
Het concept van de Holleweg Challenge bestaat uit een knock-outsysteem waar in elke ronde vier renners het tegen elkaar opnemen op de steile flanken van de Nijmeegse stuwwal. De eerste twee aankomende renners gaan door naar de volgende ronde. Middels een loting werden de heats van de eerste ronde ingedeeld. In drie spannende rondes kwam men uiteindelijk tot een finale met de vier sterkste renners.
In die finale was Joost van Wijngaarden te sterk voor Boris Rauwerdink, Cedric Cortenraad en Guus Schutte. Joost (heren met licentie) en Cedric (heren zonder licentie) mogen zich daarmee clubkampioen noemen. Lieke Wijnbergen hield vanavond de enige andere aanwezige dame achter zich en is daarmee clubkampioen bij de dames over 2015/2016.

De volledige uitslag van de Holleweg Challenge is als volgt:
1. Joost van Wijngaarden
2. Boris Rauwerdink
3. Cedric Cortenraad
4. Guus Schutte
5. Olivier Schnitzeler
6. Lars Ueberdiek
7. Bram Krajenbrink
8. Joost Broekman
9. Pelle Hoek
10. Erik Dekker
11. Lennaert Stronks
12. Lieke Wijnbergen
13. Femke de Vries

De prijsuitreiking van het Grote Mercurius Clubklassement vindt plaats op vrijdag 1 juli tijdens de jaarafsluiting. Aanmelden voor deze eindejaarsactiviteit ('s middags Dodgeball, 's avonds BBQ) doe je hier.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 22-06-2016 door Joost van Wijngaarden.