Mercurius op het GNSK in Groningen


Log in om te reageren.

Na alle trainingen en voorbereidingen reisde Mercurius vrijdag af naar het hoge noorden voor het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. Zaterdag begon het voor alle dames en heren met een proloog over 3,1 km. Lieke wist bij de dames de winst te pakken, Hans werd bij de heren nipt tweede. Later op de dag stond de sprintcup op het programma. Hier liet Hans wederom zijn goede vorm zien, door ronde voor ronde iedereen er uit te sprinten en de winst te pakken.

Na een goed feestje in een oude suikerfabriek was het zondag weer tijd voor koers. In de koers wisten Iris Bosch, Iris te Paske Lieke en Charlotte Seredel in het peloton de finish te halen, Simone en Nina moesten helaas het peloton laten gaan en werden na 4 ronden uit koers gehaald. Bij de heren ontstond er een kopgroep waarin Mercurius goed vertegenwoordigd was met Joost en Hans. Beide heren sprokkelden de nodige punten in de tussensprints onderweg en deden daarmee goede zaken voor het teamklassement. De Groningse winnaar van de proloog bleek echter ook in de eindsprint van de koers te machtig. Hans en Joost moesten genoegen nemen met plaats 2 en 4. De andere heren maakten zich nuttig door het tempo in het peloton te drukken en mengden zich bovendien nog in de pelotonsprint om punten te scoren. Robin deed dit het beste, won de pelotonsprint en werd daarmee 7e.

Tot slot stond de afvalploegentijdrit op het programma. De gezamenlijke trainingen hadden het gewenste effect: de dames wisten hier een 2e plaats te behalen. Zij eindigden daarmee in het ploegenklassement op een 4e plaats. De heren wisten alle andere teams te verslaan in de ploegentijdrit en namen de winst mee naar huis. Dat de heren het ploegenklassement zouden winnen was na de koers al duidelijk, maar deze eerste plek werd nog verstevigd door deze prestatie. Deze goede resultaten van Mercurius op het GNSK zijn mede te danken aan de goede zorgen van onze begeleiders Bas van de Wouw en Paul Brussee!

Foto: Chico Bolt

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 20-06-2016 door Nina Zennipman.