Lotte Koopmans zesde in Heeswijk


Log in om te reageren.

Zondag ging er een afvaardiging van Mercurius' mountainbikers richting Heeswijk-Dinther. Het parcours kende nauwelijks hoogtemeters, maar wel veel smalle stukken en krappe bochtjes.
Aryan Ransijn (VOM) en Rob Wouterse kwamen uit voor de amateurs. Zij moesten beide achteraan starten in het startvak en hebben daarna nog een aantal mensen kunnen inhalen met uiteindelijk een 23e plek voor Rob en een 25e plek voor Aryan. Hoewel Aryan enkele keren gevallen is, heeft hij de race zonder materiaalpech kunnen voltooien, een prestatie die we niet vaak van hem meemaken.
Jeroen JansSen, vorige week nog zeer verdienstelijk achtste in de cross-country wedstrijd in Montferland, kleurde het startvak bij de heren elites blauw. Mede dankzij een mooie startplek, wist hij uiteindelijk als 16e te eindigen.
Lotte Koopmans kwam in actie bij de dames. Door een startplek achteraan het veld, ging ze als een van de laatste dames het bos in, maar telkens kwam ze dichterbij in de kleine bochtjes en bleek ze ook op het vlakke sterker te zijn dan een aantal dames. Ze finishte uiteindelijk als 6e en reageerde na afloop enthousiast: "Dit smaakt naar meer, op naar de volgende wedstrijd!"

Om het gebrek aan hoogtemeters in Heeswijk namens Mercurius te compenseren, heeft onze sportcommissaris MTB Robin Roelofs een Endurowedstrijd gereden in Frankrijk dit weekend. Hij is 42e geworden! Een knappe prestatie in een sterk deelnemersveld.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 13-06-2016 door Joost van Wijngaarden.