NSK mountainbike groot succes voor Mercurius!


Log in om te reageren.

Na een aantal jaren van afwezigheid vond afgelopen zaterdag weer het NSK mountainbike plaats, dit keer georganiseerd door Mercurius. Het parcours stuurde de deelnemers over de Wijchense berg en geen enkel technisch paadje werd overgeslagen. Enkele deelnemers noemde het parcours zelfs geschikt om er een topcompetitie MTB wedstrijd op te organiseren. De weken voor het NSK werd er veel op het parcours getraind door de Mercurianen, alles om de kans op winst de vergroten.

Voor de meeste Mercurianen was de voorbereiding op het kampioenschap op de wedstrijddag zelf verre van optimaal. Naast het strijden voor het kampioenschap waren veel Mercurianen ook vrijwilliger bij de jeugdwedstrijden. Deze vonden voor het NSK, op hetzelfde parcours, plaats.

Om 17.00 uur klonk het startschot voor het NSK. Zoals verwacht schoten alle Mercurianen als een speer weg uit de startblokken. Zowel Robin als Lotte bleken over zeer goede benen te beschikken. Robin nam al snel de leiding in de wedstrijd bij de mannen en Lotte die bij de vrouwen. Rob volgde bij de mannen in tweede positie. Na een aantal rondes bleken de posities al vast te liggen. Het startveld lag totaal uit elkaar! Robin en Lotte konden hun voorsprong netjes uitbouwen en wisten beiden Nederlands Kampioen bij de studenten te worden! Rob kwam netjes als tweede over de streep. Veel andere Mercurianen reden hun eerste wedstrijd, waarvan de meeste deze ook meteen wisten uit te rijden!

Iedereen bedankt voor dit mooie evenement! Wie weet volgend jaar weer?!

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 06-06-2016 door Joost van Wijngaarden.