Een weekend waarin Mercurius klasse toont


Log in om te reageren.

Wederom is gebleken dat Mercurius over wielertalent beschikt. Dit weekend was onze club succesvol op zowel het asfalt als op de onverharde ondergrond van het bos. Hans Dilling had als vanouds weer goede benen. De Adonis van Dodewaard heeft een knappe 9e plaats behaald in de Omloop van de Hoeksche Waard. Hij maakte deel uit van een elite-groep die uiteindelijk mocht sprinten voor de eindzege. De bijgevoegde foto van Hans laat zien hoe zwaar de koers was.
Lotte Koopmans heeft op de mountainbike een hele mooie 6e plaats behaald in de Marathon van Willingen, en dat nog wel tussen erkende toppers! In haar eigen categorie was ze zelfs 4e. Zij lijkt hiermee helemaal klaar te zijn voor het NK mountainbike voor studenten. En dan was dit alleen de zaterdag.
Ook op zondag kon Mercurius weer resultaten gaan tellen. Zo reed Thomas van Ee een sterke tijdrit tijdens de Duisburger Zeitfahr. Naar eigen zeggen voelde hij nattigheid en werd het vooral aquaplaning. Toch wist hij een eerste plaats te behalen, iets wat alleen de beste gegund is! Daarnaast reden Joost van Wijngaarden, Gosse van der Meer, Hans Dilling en Jeroen Janssen de Ronde van het Ginneken in Breda. Jeroen wist hier 7e te worden, Gosse 10e, Hans 11e en Joost 17e. Voordat deze heren van start gingen, wist oud-Mercuriaan Femke van Kessel er zelfs met de winst vandoor te gaan bij de dames!
Terugkijkend mag Mercurius met dit weekend heel erg tevreden zijn. De club mag nu toe gaan leven naar het NSK Mountainbike dat zij aanstaande zaterdag (4 juni) organiseert op de Wijchense Berg.

Foto: Nina Zennipman

Reaguursels:

Lekkere vent, die Hans
Hidde Hendriksen  +6 


Die man verdient een fanclub, inclusief eigen bierlokaal, spandoeken en fanliederen!
Joost van Wijngaarden  +1 Gepubliceerd op 29-05-2016 door Hidde Hendriksen.