Mercurius present op het NCK!


Log in om te reageren.

Op zaterdag 26 september wordt in Dronten het NCK verreden: het Nederlands Club Kampioenschap. Zoals altijd zal dit kampioenschap beslecht worden middels een ploegentijdrit. Na een lange afwezigheid is N.S.W.V. Mercurius dit jaar weer terug op dit prestigieuze kampioenschap.
Het bijzondere aan dit kampioenschap is dat zowel amateurs, als profs meedoen, maar dat er dus enkel 'clubs' mee mogen doen. En dus geen 'ploegen'. Dit verschil behoeft enige uitleg. Nederlandse toppers als Tom Dumoulin en Niki Terpstra komen het hele jaar uit voor een 'ploeg': Giant-Alpecin, respectievelijk Etixx-Quick-Step. Deze 'ploegen' zijn echter sponsorploegen, vernoemd naar de geldschieter. Op die manier heb je WorldTourploegen (LottoNL-Jumbo, Giant-Alpecin etc.), ProContinentale ploegen (bijv. Team Roompot en Topsport Vlaanderen) en Continentale ploegen (De Rijke, Jo Piels, Parkhotel Valkenburg etc.). Al dit soort ploegen zijn dus uitgesloten van deelname. MAAR: de renners die voor al deze ploegen uitkomen, zijn ooit allemaal begonnen bij een 'club': diep in de wielersamenleving gewortelde verenigingen met historie en namen die klinken als een klok, zoals De Stormvogels, Het Snelle Wiel en De Kannibaal. Het unieke aan het NCK is dat alle profrenners uitkomen voor hun 'club', zo rijdt Niki Terpstra (samen met broer Mike van Team Roompot) op een NCK voor D.T.S. uit Zaandam, komt Bert-Jan Lindeman namens NWVG Groningen aan de start en doet Wilco Kelderman namens UW&TC De Volharding mee. De club die op je KNWU licentie staat is daarin leidend. Om deze reden kunnen Mercuriusleden Joost van Wijngaarden, Hans Dilling, Jordy van Sambeeck, Thomas van Ee en Jason Schreurs dus helaas niet voor Mercurius meedoen aan het NCK, omdat zij hun licentie op naam van een andere club hebben staan. Mercurius kan dus enkel de renners opstellen die een wedstrijdlicentie op naam van Mercurius hebben.
Zo komt het dat straks op zaterdag 26 september aan hetzelfde kampioenschap als Niki Terpstra en Wilco Kelderman namen als Roger Termont en Bram Veringa meedoen! De exacte invulling van Mercurius' NCK-ploeg van zes man wordt momenteel tijdens de ploegentijdritselectietrainingen onder leiding van Joep Timmermans bepaald, maar feit is dat Mercurius van de partij is als op zaterdag 26 september in de Flevopolder het Nederlands Clubkampioenschap wordt beslecht!

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 03-09-2015 door Joost van Wijngaarden.