Redactie en internetcommissie fuseren met mediacommissie


Log in om te reageren.

Een organisatorische verandering achter de schermen van de club: de redactie, internetcommissie en mediacommissie bundelen de krachten en gaan vanaf heden verder door het leven als één nieuwe mediacommissie 2.0.
Het voornaamste doel van deze reorganisatie is het garanderen van een duurzame, frequente vulling van deze mooie mooie website met nieuwsberichten. Momenteel was er geen duidelijk aanwijsbare functie of commissie binnen Mercurius verantwoordelijk voor het schrijven van de nieuwsberichten en kwam dit in de praktijk vaak neer op een actief bestuurslid dat zo nu en dan eens een stukje voor de website schreef. In het nieuwe systeem is er een pool van webredacteuren die verantwoordelijk is voor het schrijven van een nieuwsbericht over elk evenement binnen Mercurius of een evenement waar door Mercurianen aan is deelgenomen.
De redactieleden van De Versnelling blijven vier a vijfmaal per jaar samen komen om een Versnelling te produceren.
Bijkomende voordelen van de reorganisatie zijn dat het niveau van beeldmateriaal op de website en in De Versnelling omhoog moet gaan door de samenwerking met de mediacommissie.
De nieuw gevormde mediacommissie kent vijf peilers met elk zijn hoofdverantwoordelijke lid. Naast De Versnelling, de website en de sociale mediakanalen, zijn er nog de afdelingen 'camera', 'ontwerp' en 'social media'. Tevens is vastgelegd dat de secretaris van het bestuur altijd zitting dient te nemen in de mediacommissie.
De hoofdverantwoordelijken binnen de mediacommissie zijn momenteel Olivier Schnitzeler, Thomas van Ee, Joost van Wijngaarden en Sven Nijhof.

Er staan momenteel een aantal vacatures open om de mediacommissie te versterken:
- Webredacteur: in een team van schrijvers zorg je dat de website van Mercurius goed gevuld blijft met nieuwsberichten en voorzie je elk evenement van een kort, doch de lading dekkend nieuwsbericht.
- Assistent-webmaster: samen met Olivier Schnitzeler en Ruurd Faas zorg je dat Mercurius' website blijft werken en voldoet aan de wensen van de club. Het is handig als je kennis hebt van PHP en code in het algemeen.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 19-05-2016 door Joost van Wijngaarden.