Mercurius toont Licht Verzet haar spierballen tijdens clubwedstrijdje


Log in om te reageren.

Woensdagavond 18 mei stond het vierde Mercurius MTB clubwedstrijdje van dit collegejaar op het programma. Sportcommissarissen Robin en Joost waren de linten al aan het uitzetten rond de Leemkuil toen zij wel verdacht veel lintjes zagen hangen die ze zelf niet opgehangen hadden: Licht Verzet bleek eveneens een clubwedstrijdje bij de Leemkuil te houden vanavond. Toen duidelijk werd dat beide parcoursen dwars door elkaar liepen, werd al snel besloten samen te spannen en de zeven Mercurianen aan te laten sluiten bij de ruim vijftig 'Verzetstrijders' die deze avond naar het bos waren gekomen. De dames en heren van Licht Verzet hadden een prachtige, lange, uitdagende ronde uitgezet waar ook de Mercurianen hun hart konden ophalen.
Om 19:00 uur werd het startschot gezamenlijk gegeven door de voorzitters van Licht Verzet en Mercurius, welke laatste wel erg goed in de smaak bleek te vallen bij de mountainbikende heren. Na de ogen goed de kost te hebben gegeven vertrokken de (vooral) heren voor een uur koers over een ronde van zo'n vier uitdagende kilometers.
De Mercurianen begonnen bescheiden achteraan het deelnemersveld, maar waren bij de doorkomst na de eerste ronde al een flink eind opgeschoven in het 'peloton' en bleken goed mee te kunnen doen op dit competitieve niveau.
Aan de finish werd het ondertussen erg gezellig toen de bestuursleden hun meegebrachte flessen drank ontkurkten. Uiteraard werd ook Noortje de nodige glazen ingeschonken. Secretaris Roger, die ook aandachtig toeschouwer was vanavond kreeg minder aandacht van de vriendelijke heren van Licht Verzet. Met Robin, Joost en Hans 'in koers' was het Mercuriusbestuur vanavond in zijn geheel aanwezig, een mooie gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met de vereniging waar we op 4 juni het NSK Mountainbike samen mee organiseren.
Na een goed uur stofhappen, werden de fanatiekelingen een voor een afgevlagd en opgenomen in de uitslag. Mercurius bleek zich goed te kunnen meten aan de rest van het deelnemersveld en wist enkele mooie uitslagen te noteren:
10e Robin Roelofs
11e Hans Dilling
14e Rob Wouterse
19e Joost van Wijngaarden
33e Tristan Payer
43e Yarince Martis
46e David Heijs

Uiteraard hebben alle heren daarmee ook weer de nodige punten voor het Grote Mercurius Clubklassement verdiend. Het bijgewerkte klassement vind je hier.

Reaguursels:

Waarom staan 'peloton' en 'in koers' tussen aanhalingstekens? Bestaan die woorden niet in de MTB-wereld?
Olivier Schnitzeler  -1 


Dat zijn inderdaad termen uit het wielrennen Olivier.
Joost van Wijngaarden  -1 Gepubliceerd op 12-05-2016 door Joost van Wijngaarden.