SprintCup: Veringa de baas op eigen terrein


Log in om te reageren.

In oktober won hij op hetzelfde traject al de Kilometervreter. Vandaag was hij de beste tijdens de SprintCup, eveneens gehouden op de Defensiedijk in Nijmegen-Noord. We hebben het over niemand minder dan Bram Veringa, beter bekend als Brammetje Buitenblad.
Het was vanavond gelukkig wat warmer dan zes maanden geleden toen de Kilometervreter werd verreden op de defensiedijk in de uiterwaard ten zuiden van Bemmel. Twaalf Mercurianen hadden zich deze avond verzameld om deel te nemen aan de SprintCup, na het uitprobeersel in 2014 terug op het programma van het Grote Mercurius Clubklassement. Het concept is simpel: je start samen met één tot drie anderen op de finishlijn, rijdt er zo'n 400 meter van weg, draait op het keerpunt en legt hetzelfde traject terug af. In de voorronden gingen de beste twee steeds door, in de finale rijden de renners gewoon voor hun eindklassering.
In vier heats van drie werd gestart. Zowel de winnaarsronde, als de verliezersronde werd uitgespeeld tot iedereen een eindklassering achter zijn/haar naam had staan. Op die manier kwam iedereen vanavond drie keer aan bod. Er werd hard gereden, maar er werd vooral afgewacht, gepokerd en gekeken.
Na in totaal elf sprints was de uitslag duidelijk. Bram Veringa is de beste sprinter, gevolgd door Joost van Wijngaarden, die zijn abonnement op de tweede plaats van dit jaar met een wedstrijd verlengt, Olivier Schnitzeler werd derde en deed daarmee goede zaken voor het niet-licentiehouders klassement.

De volledige uitslag van vanavond:
1. Bram Veringa Heren met licentie 8 punten
2. Joost van Wijngaarden Heren met licentie 5 punten
3. Olivier Schnitzeler Heren zonder licentie 11 punten
4. Harold Ottens Heren zonder licentie 8 punten
5. Cédric Cortenraad Heren zonder licentie 5 punten
6. Robin Roelofs Heren met licentie 2 punten
7. Guus Schutte Heren zonder licentie 3 punten
8. Lieke Wijnbergen Dames 8 punten
9. Joost Broekman Heren zonder licentie 2 punten
10. Simone van Laar Dames 5 punten
11. Charlotte Lenting Dames 2 punten
12. Lars Ueberdiek Heren zonder licentie 1 punt

Er zijn nog drie wedstrijden te gaan voor het Grote Mercurius Clubklassement: 10 mei Clubrecordtijdrit, 8 juni GP Hein te Riele, 22 juni Holleweg Challenge. Met nog drie wedstrijden te gaan is het ongemeen spannend in het klassement. Het bijgewerkte klassement staat op deze pagina.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 20-04-2016 door Joost van Wijngaarden.