Nathalie Simoens maakt rentree in het peloton


Log in om te reageren.

Zondag 3 april heeft Nathalie Simoens haar eerste fixed gear criterium gereden van dit seizoen. De race werd gereden op het parcours van De Bataaf in Zwanenburg, een snelle baan net buiten Amsterdam.
Dit was het eerste criterium in een serie van twaalf criteriums in Nederland die worden verreden op baanfietsen zonder remmen. Het is het tweede seizoen dat de Vast Verzet Bokaal deze races organiseert en er wordt nog grootser uitgepakt dan voorgaand jaar: meer deelnemers waardoor er sinds dit jaar een A race (voor ervaren mannen) en een B race (voor vrouwen en onervaren mannen) is.
Nathalie reed in de B race met bijna 35 anderen, waaronder zes vrouwen. Het tempo zat er goed in vanaf de eerste ronde. Uiteindelijk wist ze als tweede dame over de streep te komen.
"Dingen gingen niet zoals ik ze in mijn hoofd had, maar dit was zeker geen slechte race na negen maanden niet gekoerst te hebben. Weer veel geleerd wat ik meeneem naar het volgende criterium op 23 april in Deventer. Het was vooral heel leuk, ik kijk alweer uit naar de volgende race".

Klik hier voor de Strava-file van haar wedstrijd.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 08-04-2016 door Joost van Wijngaarden.